Vintern är här.

Det är det nog ingen som har missat.

 

Jag tror utav tvekan att vi kommer få en värre vinter än förra året, Och då är jag för en gångs skull glad över att inte ha ett jobb att gå till.

 

Så jag antar att alla (utom jag då) har ställt av sina bilar och har förhoppningsvis skaffat sej en vinterbil (Förutom jag).

Och nej jag vänder inte mej till er som kör Subbor 😉

 

I vanliga fall så har jag en bil över sommaren (Eller rättare sagt hösten som är mellan april och november), Förutom min 350Z då, Och sen så köper jag mej en vinterbil.

 

Men i år har jag inte kommit så långt, mest för att ingen vill ta min Jaguar i inbyte =(.

Men den är faktiskt förvånadsvärt lättkörd i snön måste jag säga.

 

Så nu vänder jag mej till er läsare, vad har ni för vinterbil i år?

 

har ni köpt en bil strikt för denna vintern eller ni har en vardagsbil som används året om?

 

Köper ni ny bil inför varje vinter?

 

vad har ni för krav på er vinterbil?

 

Så.. dela med er =) Kanske bilder också?

6 tankar om “Vintern är här.

 1. Steffen says:

  Förr i tiden körde man med sin dåvarande finbil Volvo S60 2.4T 😉 året runt men allt eftersom man började leta JDM-bil på allvar så började man inse att det var dags att skaffa sig något lite mer slit och släng. Införskaffade mig en billig men fullduglig Volvo 740, sossecontainer säger vissa, raggarbil säger andra. Förra vintern så ansåg jag den vara en perfekt vinterbil. Sjukligt lättkörd när det är halt och lite smårolig och busa med, sedan har den ju bagageutrymme te förbannelse och man sitter bra både fram och bak. Visst, den kränger som ett as och är en bensinslukare utan dess like. Menmen, det var förra året. Denna vintern så blev man lite småsugen på fyrspek. Min Legacy RSK vill jag hellre ha ute på sommaren och inte besudla den med massa vägsalt. Man blev ju smått fascinerad över 4WD så det fick bli en gammal Legacy Turbo -92, betydlig finare än 740n (skicket, inte utseendemässigt ;)), sväljer ännu mer bagage, låter som en rallybil och man sitter tämligen hyffsat bra där fram. Den har inte världens bästa komfort och den är lika urusel på bränsleekonomi som 740’n men allt det där är oväsentligt för är det snö/is ute på vägarna så är det 4WD som gäller, skiten greppar som ett jävla as och det är en fröjd att slänga upp breda häng med kärran. Blir nog till å behålla kombin ett bra tag framöver 🙂

 2. David.J GC8 Type R - Superior Syd says:

  Jag kör med min vardagsbil iår. En golf 3. Billig och lättkörd. Men sen har ja kvar en Sierra 2.8 Aut -88 som ja köpte i somras. Gav hela 200kr för bilen i fullt kördugligt skick. Byggt om avgassystemet,svetsat diffen och rensat den på inredning bak. Kan säga att den är riktigt rolig att sladda med. Och de funkar kanon nu även när snön har kommit. Å sången från 2.8L 6an är inte helt fel heller.
  ,
  ,
  Förra vintern hade ja en Sierra 2.0L coupe med förgasare. Köptes för 3500kr och den smiskades hårt under hela vintern och den höll ihop. Saknades dock lite effekt men den va riktigt rolig ändå. Körde med den på isen med isdäck och de va skit kul. Men ja tror 2.8an kommer vara ännu roligare på sjön =)

 3. Tonkan says:

  jag var faktiskt i tid med att införskaffa mig en vinterbil iår. jag köpte en ford sierra 1990 för 7000 spänn i mars av en pensionär som hade haft bilen i sina ägor i 11 år och vårdat den som om det vore en sprillans ny bil. bilen är som ny invändigt och går som en klocka i motorn. pensionären började dock nästan gråta när han skulle visa mig rosten som fanns på bilen. ovanför vänster bakdäck på karossen fanns en rost fläck som var ungefär 4×4 mm stor. gubben bad ungefär om ursäkt för att han inte hade lagat denna rosten XD haha

  • Micke_J says:

   Tonkan: Haha, påminner mig om när jag köpte en familjs stolthet i många många år (Opel Ascona -90) som de sålde jättebilligt eftersom den hade rostiga balkar och de nu bestämt sig göra sig av med den. Han blev nästan ledsen när jag trots det sjukt låga priser la ett skambud, men det blev affär tillslut. Bilen var jättefräsch och gick kanon, men en sommar med en destruktiv ägare så såg den ut som skit och kördes tillslut distinktk sönder i en grusgrop som avslutning. Good times… 😛

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?