Försäkringsbolag = Sveriges största tjuvar.

Jag har under mina år som bilägare haft så mycket problem med försäkringsbolag så jag börjar undra om man skulle ta o köra helt oförsäkrat, Eller med enbart trafikförsäkring.

 

När jag hade min Mercedes CLK så stal dom min Stereo i bilen.
Jag hade kvitto på strax över 100.000kr och ett kvitto på att Mercedes i Lund hade installerat den till mej för ett saftigt pris på 17.000kr.

 

Jag hade nästintill oändligt med bilder och även filmklipp där anläggningen syntes och hördes.

 

Efter 6 månaders bråkande då dom inte trodde överhuvudtaget att jag haft en sådan anläggning i bilen så skickade dom ut 3st biltekniker/besiktningsmän för att kolla på kablarna osv som satt kvar.

 

Då var deras svar ”Oj, det måste suttit en grym stereo i denna”

Är det inte det jag försökt säga i ett halvår???!

 

Så då gav dom med sej och insåg att jag hade haft en sådan stereo, Och så säger dom att deras Maxersättning på eftermonterad stereo är 10.000kr och så drog dom självrisken på det, Så jag fick ut 8500kr….

 

Förra året så körde en taxi på min bil, Ordentligt!

 

Försäkringsbolaget ville lösa ut bilen och ge mej 180.000kr… För det var vad dom ansåg en 350Z kostade på blocket..

 

Givetvis gick jag inte med på det och krävde att den skulle repareras.
Då säger dom att min bil är försäkrad för en vanligt 350Z, Så då betalar dom bara rep kostnader upp till halva bilens värde.

 

dvs 90.000kr…
Trots att jag under 5 års tid betalat ca 2500kr i månaden i försäkring, Och trots att jag ringt dom specefikt och fälgarna och frågat hur dom ställer sej till dom, ifall dom skulle bli skadade osv. Då var svaret att så länge bilen är godkänd i svensk bilbesiktning så täcker dom allt jag har på bilen och så länge jag har låsmuttrar så täcker dom allt gällande fälgarna, Och när jag sa att dom bara fanns i 10 upplagor så var svaret ” det får vi ta då”.

 

Ett helt år senare fick jag tillbaka bilen och det kostade mej strax under en halv miljon…

 

Under alla dessa år så har jag haft en Mercedes 320 CE, Som vardagsbil och som en blivande samlarbil.

 

Nu precis när det har uppnått den status, Eller att den iallafall fått en officiell stämpel som blivande samlarbil så backar en lastbil på bilen när den står parkerad….

 

Mercedes säger att det är OMÖJLIGT att få tag på en sådan SEC huv som jag hade och därför ville dom lösa ut bilen istället.

 

Vilket känns jävligt tungt eftersom vi har haft denna bilen i familjen snart 10 år tror jag.

 

Så den enda bilen som finns på blocket som är i närheten av det skick jag har på min begär dom 75.000kr för, Den har inte heller någon SEC huv vilket kostar minst 20.000kr till och jag måste helt enkelt ha bilen vit, Så då var det frågan om en omlackeringskostnad med.

 

I 4 veckor så har jag väntat på ett svar ifrån försäkringsbolaget, har ringt dom ett flertal gånger och frågat vad som händer och att jag givetvis inte mår bra över detta.

 

Idag får jag hem ett brev där det står att dom ger mej 25.000kr för bilen…..

 

När jag precis servat den för 19.000kr.. Precis bytt skivor och bromsar och satt på helt nya däck, Vilket kostade nästan lika mycket. Och när jag utan tvekan hade Sveriges Finaste Mercedes CE..

 

Och sen ang min nacke och axel som har varit katastrof sen krocken, Och den försäkringsbiten orkar jag inte ens gå in på….

 

Så folk.. Kör med enbart trafikförsäkring eftersom lagen kräver det.

 

Skänk inte era pengar till denna Svenska Maffia.

 

Slösa era pengar på roligare saker än så, För ni får ändå inte ut ett skit när ni väl behöver deras hjälp.

 

Sen är det värt att nämna att jag alltid har varit kund Länsförsäkringar under alla år med över ett 20 tal bilar, Har mitt lägenhetslån där, hem försäkringen, ja you name it.

 

Och ändå blir man behandlad såhär.

 

Min Mercedes 320 CE var FLÄCKFRI!

Och just det, För nån vinter sen så lyckades jag hitta en Ford Sierra 91a med 5600 mil på mätaren, 1 ägare och det hade varit skydd på klädseln sen den kom ifrån  bilhandlaren.

 

Den bilen luktade fortfarande nybil inuti.

 

Mamma lånade bilen till Bauhaus, Kommer ut och någon har backat på bilen, Måste varit med en slags lastbil eller så för att hela naken på bilen hängde.

 

Den var inte heller värt att reparera ansåg dom och erbjöd mej 3500kr….

 

Och för en massa år sedan så hade jag en BMW M5 försäkrad hos IF/BMW, Bilen blev stulen, Bilen stod på Pappas namn, Eftersom jag nog inte ens var fyllda 21 år.

 

Försäkringsbolaget sa att vi hade stulit bilen själva, och ville inte betala ut ett skit.

 

Pappa gick till domstolen osv osv osv, Dom hade typ 8 advokater med sej som enbart jobbar med såna här saker. Och i slutändan så skulle det kostat oss lika mycket i rättegångs och advokatkostnader som vi kunde vinna tillbaka ifrån försäkringsbolaget.

 

Då var frågan om man skulle göra det bara för att visa sin rätt eller skita i att projektera….

7 tankar om “Försäkringsbolag = Sveriges största tjuvar.

  • Micke_J says:

   Jag har klarat mig från lika allvarliga ärenden, men hört om flera kunder som fått lägga otrolig energi på sina liknande scenarion- men de slutade ändå bra mycket bättre än dina. Fyfan för Länsförsäkringar säger jag bara…

 1. Jakob says:

  Fick en Saab stulen en gång, hittades utbränd o länsad på alla uppgraderingar jag hade gjort på den, det första försäkrings gubben säger som ringer är e, ”E det ni som eldar upp Saabar?” Sen ville dem ge mig 15k för den, hade köpt den för 20k o lagt ytterligare 20k i den. häll på i 4 månader o tjabba med dem, fick ut 25 eller 30k tillslut. Fy fan för försäkringsbolag, dem finns bara där för att suga pengar av en.

 2. sjunne says:

  så länge dom kan tjäna pengar kommer dom göra det. kör själv med regeln den som skriker högst vinner..
  har aldrig gillat försäkringsbolag kommer aldrig att gör förmodligen…kan rekommendera Moderna Försäkringar….det är där jag har mitt nu…bra service och snabba…men så länge där finns pengar som dom slipper betala ut kommer vi alltid ha denna diskussion…finns någonstans där man kan kolla vilka som har mest missnöjda kunder.:) ..glömt var bara…
  man retar sig på den jävla försäkringen…först ska man betala hela året, för vad??sen när något händer ska man betala igen??aldrig förstått det…och få sämre än innan ”olyckan” ? näää fy bubblan för försäkringsbolag…

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?