Nissan kommer med två nya GT-R modeller.

Som jag så många gånger spekulerat om så kommer det både en råare och en lyxigare version utav R35 GT-R.

 

Men den spartanska ”Club Track” och den personligfierade lyxiga ”Egoist” så finns det nu 6 GT-R modeller att välja mellan.

 

Alla 6 får samma motorhöjning, Så nu är det minst 530hk och 612nm som man har att leka med.

 

Det är samma effekt som den mycket dyrare SpecV har haft, Där är inga uppgifter om hur mycket den kommer höjas i effekt, Vilket jag räknar med, Men så fort jag vet nått om just SpecV´s uppdatering så återkommer jag.

 

Vad ska man med en ”Club Track” om det redan finns en SpecV?

Som jag gissat på tidigare så kommer denna modell vara ÄNNU mer spartansk och rå, Ev är det denna som enligt ryktena skulle kallas ”EVO”? Eller så har vi ännu en bansmiskare att vänta i framtiden.

 

Den här Club Track modellen specialbyggs av ” Authorised Servicefactory Association” efter kundens önskemål och leveras av testförare som utbildar kunden.

Givetvis på ringen där bilen är framtagen.

 

Sen har vi då den som jag kanske håller högst just nu, Trots att det är raka motsatsen till Club Track.

 

Den bilen som vi tidigare trodde skulle heta Spec-M.

Den kommer istället ha det väldigt kaxiga namnet ”Egoist”, För en kille som mej som drömmer om att ha en GT-R som vardagsbil så är en ”Egoist” det ultimata.

 

Även den specialbyggs efter kundens önskemål. Det finns 20 olika kombinationer av interiörkulörer att välja på och klädseln sys upp för hand av Seton Company i Tyskland.

Och som jag har visat er tidigare så är inredningen OUTSTANDING! Rena rama Bentley tycker jag. 

 

På utsidan utmärks Egoist av bland annat samma bakvinge i kolfiber och smidda fälgar som sitter på SpecV. Egoist har också samma lättviktssportavgassystem i titan som SpecV.

Sen rent allmänt så har alla GT-R modellerna förbättras så mycket på alla sätt och vis så att den har inte ens samma fabriksbetäckning som dom förra modellerna.

 

Effektivare, Dricker mindre soppa, mer effekt osv osv osv , Hjulupphängning, bromsar och karossens vridstyvhet har förbättrats, liksom elektroniken och funktionen i hjälpsystem som till exempel launch control och växlingspunkter för landsvägskörning. Kvalitén på inredningen har höjts och testas nu ännu tuffaren än förut med avseende på vibrationer.

Utsidan är i stora delar sig lik men Nissan har spenderat många timmar i vindtunneln och med modifierad front och akter har luftmotståndet sänkts från 0,27 till 0,26. De nya lysdiodvarselljusen är det enklaste sättet att känna igen årsmodell 2011. Sex exteriöra kulörer erbjuds, inklusive nya ”Meteo Flake Black Pearl” och ”Aurora Flare Blue Pearl”.

Mer om denna stora allmänna uppdateringen här.

 

 

Så sist men inte minst… Hur pass rå och spartansk är denna Club Sport då?

 

 

Jag tycker denna bilden får tala för sej själva.

8 tankar om “Nissan kommer med två nya GT-R modeller.

 1. Janne P says:

  Hej! Jag har varit inne på sidan ett flertal ggr under förra veckan, och det har gått väldigt segt att hoppa mellan sidorna. Det är långa laddningstider….

  Annars en väldigt kul blogg och intressant sida!

  Mvh

  Janne P

 2. Sir_Pierre says:

  Priset för Egoist i Japan kommer BÖRJA på 15,000,300 Yen, Det är nästan precis dubbelt upp än vad en standard GT-R kostar…

  Så… Kan verkligen Nissan göra en inredning värd 700-800 tusen?

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?