Dags att jaga en Nissan Stagea 260RS åt våran vän Dan Toresson!

Nissan Skyline kombi. Finns det? Nja, är nog bästa svaret där.

För även om Nissan Stagea har samma bottenplatta och delar många komponenter med Nissan R33 Skyline GTS-T; så är det en modell för sig. Förvirrat..?

 

Vi har tidigare diskuterat Stagea och bl.a. hur de kan efterlikna både BNR34 och den nyaste Nissan GT-R (LÄS MER HÄR), men nu ska vi konkret kika på toppmodellen av första generationen- Autech 260RS!

 

 

Denna hungriga kombi är en väldigt sällsynt och från fabrik otroligt påkostad modell som tunern AUTECH står bakom. Dom är för övrigt likt TOMMY KAIRA riktigt etablerade och gör flera bodykit som Nissan kan leverera på olika modeller från fabrik. De har dessutom en uppsjö av eftermarknadsprodukter till många Nissan-modeller.

 

Men Nissan Stagea 260RS skulle det handla om, en specialmodell som är mer än bara en R33 GT-R wannabe. Faktum är att den förutom det aggresiva kjolpaketet, BBS-fälgarna, GT-R inredningen och massa uppgraderingar i väghållning- självklart också har en RB26DETT under huven! Ni kan läsa full speclista på WIKIPEDIA HÄR.

 

 

Varför jag nu bubblar om denna exotiska modell är för att en vän till oss, Dan Toresson från Växjö-området för ett litet tag sen börjat fundera på att fixa en familjekombi med riktigt grym prestanda. Valet föll på denna raritet, och det är väl där nivån måste ligga om man på sommaren åker runt i en ordentligt (egentrimmad) vässad RX-7 som piskade ganska mycket bilar under Japmeet 2008, som var första eventet jag träffade Dan på.

 

Detta är bara en i raden av alla läckra specialmodeller som endast sålts på den Japanska marknaden; som vi nu siktar på att bli först med i Sverige. Bara hoppas någon vänlig Japan känner för att sälja sin relativt snart, vi håller er uppdaterade hela tiden om hur jakten går…

 

Om du är intresserad av en liknande sällsynt modell, eller helt enkelt vill hitta din drömbil i Japan- tveka inte att KONTAKTA OSS med frågor. Än finns tid för att få hem en bil lagom till våren! 🙂

10 tankar om “Dags att jaga en Nissan Stagea 260RS åt våran vän Dan Toresson!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?