Dagens otvivelaktigt sjukaste rykte, 840HK Mustang med 4WD?!

Idag ringde en gammal kollega till mig, faktiskt lite mer än så; lite av en mentor. Vart positivt bestört då vi valt olika inriktning sen många år tillbaka och haft svårt att hålla kontakten.

 

Allting var precis som förr iaf bortsett från att han hade ett galet projekt på gång (och det är här stämpeln rykte kommer för just detta inlägg).

 

Han hade en riktig kaross på väg från Fords racingdivision som han redan hade byggt en 840HK motor till  ihop med en här i bloggen icke nämnd firma. Kan tillägga att mannen i fråga sällan är skrytsam av sig och god för detta ekonomiskt. Nu kommer det smaskigaste till gränsen av absurda:

 

”Jag vill ha 4WD, det måste gå att lösa- vet ni något om drivlinan från nya GT-R eller Skylines?”.

 

Uj, eller oj. Hmm. Jo det har man ju sett att t.ex. JUN AUTO specialbyggt en Nissan 350Z åt en stenrik kund från Taiwan.

 

Den hade vid närmare efterforskning en extremt förstärkt drivlina från Skyline R32 GT-R (vilket Martin bedömde berodde på att Atessa-systemet funkar hydrauliskt = lättare att styra i eftermarknad).

 

”JUN…? Vart finns dom…? Kan man kontakta dom…?”

 

Jo de flesta hade skrattat och undrat om det var ironi (icke), men förklarade att det är en Japansk firma. Vi kunde iaf kika närmare på det och återkomma med ett förslag. Faktiskt så kunde Gzon när han lät fantasin flöda kombinerat med lite praktiska problem komma fram till att om man drog ut allt från en GT-R inkl. ABS, styrservo mm. så skulle det nog gå få på en annan bil på så sätt.

 

Samma sak med diffarna, är det en racebil kan man nog montera den främre diffen löst framför allting. Bakre bör inte vara ett så stort praktiskt problem.

 

Som växellåda finns inget som skulle ta den effekten bättre än en OS GIKEN RB26 SPECIAL SEQ. som är specad att tåla 1500 (!) HK. Ligger på prisvärda ändå 125 000:- hemma och klart.

 

 

Magin vore här att man då kan använda en GT-R fördelningslåda på ovan nämnda växellåda. Vågar man räkna på vad all R&D och fabrikation skulle kosta för att få allting att lira…? 😉

 

Får se om Mr. SB hör av sig igen efter han funderat lite. Nu blir det middag och ett hårt pass innebandy senare ikväll. Later!

3 tankar om “Dagens otvivelaktigt sjukaste rykte, 840HK Mustang med 4WD?!

 1. Steffen says:

  Tanken med drivlina från en GT-R monterad i en annan bil har man tänkt på ofta vilket dock inte är direkt enkelt, men med rätt kunskaper, vinkelslip och massa silvertejp så går det inte att misslyckas 🙂 Kommer bli mycket intressant projekt om det blir av.
  Angående OS Gikenlådan…. den lådan i en familjebil är en aningen overkill 😉

 2. Rotary Performance says:

  Varför just en GTR!!
  Finns många andra alternativ om man vill ha en fet låda Typ Sellholms MPG mfl.
  Har precis fixat till en adapter till en Mazda kopplingskåpa/Tractive RD905 sekventiell 5 växlad låda. Riktigt najs låda med drop gear vilket möjliggör en massa olika utväxlingar.
  En liten länk hur de blev:
  http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs236.snc3/22342_104451216244946_100000402036411_111554_2818474_n.jpg

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?