13B REW Wankelmotor med 550HK avsett för bana? Inga problem!

Något som varit svårt att dölja är att vi på Superior Imports älskar Wankel, och då helst i en generation tre av den underbara sportbilen Mazda RX-7.

 

Under åren vi varit verksamma har vi gett nytt liv till flera dussin ”sjuor” som motorn har blivit skadad på, eller som krävt uppgraderingar för högre effektuttag.

 

Faktum är att kompetensen i Sverige om denna motor är otroligt hög, på gränsen till världsledande när man tänker på hur speciell den är. Därför har ribban flyttats fram hela tiden med flertalet racebyggen under vårat bälte, men även för de flesta som vill få sin motor nyrenoverad eller aldrig vill plocka ut över de ca 350HK ”boost up” trimpaket- så har utvecklingen gått framåt i väldigt rask fart.

 

logo

 

Motorn vi nu vill dela med oss av är byggd på specialbeställning från Jörgen Blennows ROTARY PERFORMANCE, och bygger på skalperade lågkompressions-rotorer med riktigt avancerade portningar- allt specifikt framtaget för att svälja mängder av bars överladdning! 🙂

 

 

Just nu i verkstaden står Mattias från Jönköpings ”Old school” RE-AMEMIYA räcer som vi utvecklar ett koncept för 550HK singelturbo avsett för gata och bana framförallt. Projektet har varit igång sedan tidig vinter, och nu börjar de allra ”roligaste” bitarna med att sätta ihop motor med bil och ta fram det unika turbokitet vi bestämt receptet för.

 

 

Martin har skruvat ett tag och lagt många timmar på att pussla ihop vad vi tror är den ultimata setupen för en RX-7 i detta effektomfång.

 

Vi kommer gå närmare in på de ungefärliga bitar vi använt oss av, men låter just nu dessa bilder introducera projektet som ni kommer höra mycket av i sommar…

 

Om du har en Mazda RX-7 som behöver en ny motor, från originalrenovering till rent race; KONTAKTA OSS!

2 tankar om “13B REW Wankelmotor med 550HK avsett för bana? Inga problem!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?