Brutal, brutalare – Pikes Peak! Olsbergs / Ultra Motors Ford Fiesta:

Något som utan överdrift faktiskt är bland det mer brutala som byggts alla kategorier här i Sverige är denna Fiesta som ni kunde läsa om i samma nummer av Bilsport som våran Supra var med i:

 

 

Jag har faktiskt lite ofrivilligt sett hur hårt ULTRA MOTORS som står bakom motorreceptet jobbade för denna bil som är ett superbygge helt utan tyglar från Ford USA själva. Att ensamma forska fram en motor på 800HK som ska hålla ”hela vägen upp” för backen är ingen lätt match, vet att det blev många sena nätter för Tomas med crew för att den skulle komma till start; och som ni ser i filmen vart resultatet inte speciellt dåligt!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=K8nptFx1jug&feature=related

 

Som många projekt som siktar mot toppen kommer även tunga motgångar för att man ska lära sig och fightas hela vägen dit. Hade faktiskt ingen aning om att bilen hunnit krascha:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=tZ6wwQgRK0o&feature=related

 

Hmm, det såg ut att gå väldigt fort in i den kurvan. Eller hände något man inte har koll på?

 

Struntsamma, detta är hursomhelst något större än folk tror i motorsporten med Sverige inblandat. ULTRA MOTOR har länge varit en pålitlig leverantör av motorer, men att komma dit och se svindyra delar till Fiestan ligga och ”skräpa” får en att bli ännu nöjdare när de byggt hela motorn till våran TIME ATTACK SKYLINE som ni kan se på mässan! 😎

 

 

Bättre bilder gick inte att ordna just nu. Ska ta ett långskott och fråga om man får se under locket på den och eventuellt filma lite material till ett videoinlägg?

 

 

Tveksamt, bästa man kan bjuda på är som sagt skvaller från när man svänger förbi Ultra som ovan grenrör man ”råkade” fota sist man var där… 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?