Ziken teaser #2: Edins Toyota Soarer -98 (Som snart är till salu)!

En bil och person som länge imponerat på mig bland mina kunder är Edin Bilan från Markaryd. Ända sedan han som förvirrad yngling (Edin var nog knappt fyllda 18) la till mig på MSN för många år sen; och sa att han blivit rejält sugen på en Soarer- så trodde jag inte att de skulle sluta såhär roligt.

 

Back in the day, då jag tog hem Sveriges första Soarer redan 2003, och därefter några till som en kul grej- så sökte Edin tips och info om modellen. Men det spårade såklart efter massa tålmodiga diskussioner om bilens storhet och vad drömmen att ta hem var ur, och i slutändan så levererade Superior Imports denna röda skönhet till honom- 100% original som synes här till höger.

 

Edin tog sedan dess sin (sjukligt) pedantiska drivkraft och förvandlade den till en av de mest kompletta och välskötta JDM-bilar som rullar i Sverige. Ziken som fotade bilen var även han ruskigt imponerad över finish och puts på allting. Och dessa bilder säger ju ett och annat:

 

 

Varje eftermarknadsdel och montering har valts med närmast tvångstanks-mässig perfektion. Finns inte en pryl som inte är ”top of the line i denna bil, men ändå har Edin valt att bibehålla en bil som är bra på det mesta- och som ska vara driftsäker i alla lägen hellre än att plocka effekt. Under huven skvallras det ju direkt om att det inte ska fuskas med bitarna, bara habila märken som Blitz, Apexi och Cusco:

 

 

Finns mycket mer ”än ögat kan se”; och ni som är allergiska mot superlativ om hur vi ibland beskriver skicket på våra bilar- denna m å s t e verkligen ses för att man kan förstå hur otroligt pedantisk Edin varit under tiden som han ägt bilen.

 

Det är otroligt tacksamt när såhär välskötta bilar återkommer hem i inbyte när folk i familjen söker en ny utmaning och ska ha en ny bil av oss.

 

Stora kredds utöver det man redan nämnt till Edin som är en riktig förebild inom hobbyn för hur man ska behandla sin bil som en ädelsten. Tvekar inte en sekund att den Supra vi nu levererat till honom kommer hålla samma finish när den är klar… 🙂

 

Ni som redan nu inser att denna Soarer slår det mesta i utbudet som finns i den prisklassen i Sverige för t.ex. Supra MKIV, KONTAKTA OSS ifall intresse finns för att lägga ett bud.

Bilen kommer annonseras närmare våren…

3 tankar om “Ziken teaser #2: Edins Toyota Soarer -98 (Som snart är till salu)!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?