What should I do (Lebron James)? En helg av funderingar rensas ut!

Segt på bloggfronten efter en lång helg på fel sida av dygnet. Många trevliga möten och samtal dock, som däremot väcker andra tankar om vardagen…?

 

Tillbaka på kontoret nu iaf och upplyft av en sanslöst underbar hemgjord latte. De blir bara godare ju kallare det är ute, ju tröttare man känner sig- och ju bättre man blir på att skumma mjölken. Boka in er på en fika på kontoret i Södertälje om ni har vägarna förbi, satisfaction guaranteed! 😉

 

Nej, inga segdragna inlägg om kaffe ska det bli nu utan dags att i kort format dela med sig av lite tankar. Skriv av sig lite, var ett tag sen?

 

Kände nästan att det var ett tecken när man alldeles nyss hittade en helt fantastisk reklam från NIKE med NBA-stjärnan Lebron James i huvudrollen.

 

Ni som inte är insatta kan läsa mer om denna superstjärna och allt ståhej kring hans byte av klubb i somras HÄR.

 

Kort och gott, killen hade rätt tuffa beslut att fatta- och alla gjorde det till deras business att tycka och tänka om hur han ”borde” göra. Ni vet hur det är med tv-soffan experter, de kan allt och vet bäst- speciellt när man kan välja att prioritera bort pengar och framgång före ”hjärta” så enkelt själv (när det inte är din röv som ska betala räkningar etc):

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=cdtejCR413c

 

Oki doki, so far so good. Ibland tar man beslut som tyvärr inte kan glädja alla, och även fast man inte kan förvänta sig eller ställa som krav att folk ändå objektivt kan förstå den stora bilden i dem- så hoppas man på lite respekt av iaf ens närmsta att stötta en vid sådana perioder.

 

Eller är det verkligen reko och förlåtligt att folk reagerar som de gör, inte en tillstymmelse till att mötas halvvägs? Tycker denna video som var ett ”svar” Clevelands (klubben Lebron lämnade) fans gav är talande för det:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=NvgD9HNTMkM&feature=related

 

Tråkigt, bittert och enligt mig en negativ påminnelse om att det är enkelt att hata ner på enkla misstagen; än att som jag redan sagt- förstå den större bilden och bakgrunden till varför man väljer att medvetet göra många besvikna ibland. Kanske offra sig en liiiten aning och gå halvvägs till att acceptera istället för att svartmåla totalt?

 

Visst var inte allt i just denna trade speciellt smidigt skött av den mannen, men säg mig vilken människa som i stridens hetta och med tuffa beslut att fatta väljer en 100% smärtfri lösning utan att göra mänskliga misstag?

 

Kan man verkligen säga med gott samvete att det alltid finns ett bra och dåligt val- och att om du gjort någon besviken så har du valt fel? Bullshit, ibland måste man avvika från den bra vägen för att komma längre på den större långsiktiga.

 

Ni som levt på att ta de enkla och säkra besluten hela era liv, good for you men vi lär inte synas i kön för att känna ”jag levde livet” när det är dags att lämna in på dödsbädden. Skall inte gå djupare in på detta dock, är för ringrostig i mitt filosoferande för det… 😉

 

 

Vi ”vanliga dödliga” har absolut ingenting gemensamt med Lebron James att göra, och den dricks han spenderar på en fika skulle säkert försörja oss ett par månader med råge. Men jag kunde inte låta bli att känna lite empati med denna reklam och koppla dom med senaste tidens tankar om vad riktiga vänner innebär; och vad mänsklig dock vardaglig bitterhet kan göra i form av energiläckage.

 

Det solkar ner ens vardag mer än man kan tro, speciellt när man själv har de bästa möjliga intentionerna och kämpar i det tysta med att vinna fighten med att alltid tro det bästa om folk istället för att göra tvärtom- och inte ens bry sig om att ens försöka sätta sig i den klandrades skor innan man rackar ner?

 

Alrite, låt oss runda av här istället. En bra wrap-up är South Parks tolkning av hela historien och reklamerna i mitt för dagen sällsynta raljerande. Sällan dom gör en besvikna:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=-xoLB1d47O0&feature=related

 

Har ett riktigt hett galleri på en Nissan R32 Skyline GT-R som kommer innan kvällen är till ända för att belöna erat tålamod med att läsa detta. Kommentera dock gärna…

 

Sista slutklämmen på detta inlägg: T A C K alla som uppriktigt stöttar varje dag även i minsta möjliga mån, keep it up då ni gör den stora skillnaden…!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?