GALLERI x2: Patriks JDM Mitsubishi Evo IX och Tonys Nissan Silvia S15

Ikväll bjuder vi på två gallerier på bilar som är köpta DIREKT I JAPAN av Patrik (Mitsubishi Evo IX) och Tony (Nissan Silvia S15).

 

Båda killarna hade gemensamt att de ville ha en import av lite högre klass och skick som är svårt att hitta någonannanstans än i Japan.

 

Man kan inte komma ifrån att med den hårt kontrollerade typ av bilhandel och oftast väldigt pedantiska ägare; så är bilarna helt enkelt utbudet där i kvalitetssegmentet svårslaget!

 

Patriks Evo om vi ska börja med den är ett resultat av ihärdigt letande och med enormt tålamod med budgivningarna. Det ursprungliga målet satt på en helt original Evo IX (9) eller en lite tuffare VIII MR men ju mer vi sökte och lärde oss prisbilden så höjdes ribban tillslut på detta drömex. som hade godis i överflöd av högsta valör (Öhlins, HKS, Defi, SYMS osv.).

 

 

Då detta var en av de första Mitsubishi Evo vi någonsin tagit hem så kände vi oss verkligen mer eller mindre tvugna att göra ett bra ”första intryck” direkt på träffarna runtom i Sverige. Det ska bli otroligt kul att få hem en Evo av bästa generationen som dessutom är relativt ”färdig” i sitt utförande. Allt Patrik behöver göra är att bestämma färg på alla dekaler och hålla puts på den nu! 😉

 

[nggallery id=193]

 

Initialt nämnde jag att dessa två nytillskott hade mycket gemensamt i att de hellre ville lägga några kronor extra; samt låta det ta den extra tid de gör för att hitta drömbilen DIREKT I JAPAN. Men där slutar likheterna. Där Patrik nöjde sig med en massa eftermarknadsdelar värda tiotusentals kronor så ville Tony hellre göra det mesta själv.

 

På en modell som Nissan Silvia som nästan levererades från fabrik med en trimkatalog och förslag på hur du gör den ännu busigare, så är de flesta i Japan väldigt ombonade.

 

Den tråkiga sidan av en så driftvänlig bilmodell är också att de tyvärr existerar betyldligt fler exemplar som har reparationshistorik än andra JDM sportbilar.

 

Släng dessutom i att Tony ville ha en lågmilare av nyare årsmodell, så har vi en hel del prishöjande faktorer som gör att man får lägga lite planering i hur man ska lägga budget i all budgivning. Vi letade ihärdigt på, och även om det inte var lätt att hitta en Silvia med alla ovan faktorer så löste vi tillslut uppgiften med alla kryssen på checklistan- riktigt skönt!

 

 

Lite grädde på moset för Tony var att vi fick en lite mer speciell modell kallad ”L-Package” som bl.a. har framstolar i helskinn från fabrik och saknar vinge helt och hållet (=perfekt för den som ändå vill välja sin typ av spoiler bak). Ser man på bilderna nedan så är det riktigt goa vibbar denna Silvia ger ifrån sig, även den ska bli ett sant nöje att utforska och göra klar för besiktning… 🙂

 

[nggallery id=194]

 

Kan inte låta bli att nämna hur roligt det är att man efter många intensiva år där man vid varje uppdrag av denna typ försökt sprida budskapet att det är värt att spendera mer = du får mycket mer för pengarna borta i Japan; äntligen fått lite genomslag.

 

Hoppas det fortsätter på det spåret, då kan vi kanske omvända folk som har kanske lite för bråttom med att köpa sin drömbil och går efter billigare bilar som tyvärr oftast visar sig vara lik. Varför?

 

Vi välkomnar officielt Patrik och Tony till Superior-familjen, vita bilar som kommer dominera träffarna nästa år…? 🙂

 

KONTAKTA OSS ifall du känner att drömbilen från Japan via oss lagom till Elmia 2011 vore något!

28 tankar om “GALLERI x2: Patriks JDM Mitsubishi Evo IX och Tonys Nissan Silvia S15

 1. Patric Ladublå says:

  Heya ppl. Micke gjorde ett fantastiskt jobb med att hitta min drömbil. Det skall bli kul å följa med Superior familjen nästa sesång…:) Å GZZZZ till Tonys fina Silvia.Hoppas bara någon här kan lära mig köra AWD nu, e ju van vid SAAB å Mustang…:) Hoppas bara Kontainern med våra fina bilar kommer snart……………kan inte vänta längre nu…:)

  MVH Mr Ladublå

 2. Adam Wangan Meet Crew says:

  Alltså dem där e bara så sjukt klockrena 🙂
  Grattis till ägarna 🙂

  BTW,e det ni som fixat Johann’s nya bil med?
  Hörde på ryktesvägen han hade en ny på g..

  Micke nåt du vill dela med dig av?

  • Micke_J says:

   Jag håller med om att vitt verkligen börjar komma starkt efter att det för 2 säsonger sedan var ansett ”vågat” att ha en äkta JDM-bil = vit.

   Personligen har jag alltid gillat det lite mörkare, mörkgrått/svart är min favorit. 😛

 3. Tonkan says:

  tack så mycket patrik och grattis själv till din helt underbara evo. blev lite kär i din evo bara genom att se bilderna 😉 och håller med dig om att containern måste dyka upp snart.. man håller ju på att dö av längtan och abstinens, man sover ju pratiskt taget med verktygslådan under ena armen så får man iaf drömma om att skruva på den XD

 4. Patric Ladublå says:

  Ohhh e den efter min…jag e såå ledsen för eran skull…muahahhahaahahha not…:P.
  En fråga till er jag har dealat lite med Micke_J om dom vita fälgarna jag vill ju ha svarta ROTA P45 fälgar men micke blev sur å kallade dom för Fake fälgar…:P en tanke från er vad sägs???

  Mr Ladublå

  • Micke_J says:

   Patrik är nog en väldigt förvirrad man när man tackar nej till Limited Enkei WRC fälgar i magnesium… 😉

   Tony: Hittat bil #3 nu, ska jaga hårt efter #4 som jag hoppas blir en Soarer TT manuell = borde hinna hem inte alltför långt efter årsskiftet.

 5. Adam Wangan Meet Crew says:

  Pierre jag avgudar ditt inlägg angående fake 😀 sen vi hade den diskussionen på wangan meet 🙂 e helt på din sida, kvalite’ ska man fan inte snåla på 😀
  blir länka upp detta på garaget 😉

 6. Patric Ladublå says:

  SIR_Pierre´s inlägg om fake fälgar va epiq man fick en otrolig info i detta ämne..:)
  Ok jag lovar det blir inga ROTA fälgar…:)
  Men Det blev en riktigt rolig tråd detta..:)
  Det är kul att se att så många riktigt brinner för detta..:)

  Mr Ladublå

 7. Adam Wangan Meet Crew says:

  Ja det va nån som skulle köpa rota till sin S13 på garaget så länkade din blogg då får se vad han kontrar med sen 😉
  Ja integration i leden är bara bra 😀

  Kontaktade btw motormavens.com idag med om någon här inne känner till det?
  Antar att dem flesta gör det 😀

  Bilsport ska jag bara ge datum till med sen hoppas vi på det bästa.

 8. Gzon says:

  Volk all the way! Skylinens RE30 Sunline Limited har fått smaka curbes ett antal gånger och de är fortfarande lika runda och hela. Advan, OZ, BBS, Enkei, Speedline är oxå fälgar jag hade litat på. Övriga märken kollar i alla fall jag hur de är konstruerade innan jag beger mig ut på banan med.

  Måste dock erkänna att jag har Rota på bruksbilen. :S

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?