VIDEO: JDM Face-off 2010 @ Mantorp Park by Superior Media!

Äntligen release av våran video som filmade under SUPRA CLUB SWEDENS otroligt lyckade och spännande JDM FACE-OFF 2010MANTORP PARK – Sveriges centrum för häftiga motorevents och bankörningar!

 

David har legat i ordentligt med redigeringen sedan i början av vintern, som på många sätt ställde oss för nya utmaningar när det gäller våra filmproduktioner.

 

Vi är osäkra på om alla moment uppskattas, men därför hoppas vi på ännu mer feedback än vanligt från alla er som tittar. Allt från val av musik, små ”feautures” och detaljer- till hur text etc. flyter på. Vi lovar att vara duktiga på att nedan i kommentarer ge lika generös respons på er kritik som ni mot oss!

 

Efter allt detta hårda jobb vi lagt ner på filmen så hoppas vi även på erat stöd i att så många som möjligt får möjlighet att se den. Var därför inte blyga med att lägga ut den på eran Facebook, blogg eller andra forum som ni medverkar i.

 

Ju större spridning på filmen vi får, desto mer tacksamt kommer det vara att fortsätta lägga samma effort i kommande projekt… 🙂

 

 

JDM Face-Off Time Attack @ Mantorp Park 2010 from Superior Syd Media on Vimeo.

 

Använd därför DENNA LÄNK när ni ska lägga ut den någonstans ni tror folk uppskattar den. Känns faktiskt roligt att även folk som inte är lika stora ”bilnördar” som oss själva hittills uppskattat filmerna, så hoppas lite ”nya” ögon kan leta sig hit p.g.a. detta.

 

Är otroligt kul att visa folk vad det är för galenskaper som sker ute på Sveriges banor. Och på tal om det, här har ni datum för SUPRA CLUB SWEDENS kommande träffar denna säsong som kommer bli minst lika feta:

 

1 Juli, JDM Face-off & Trackday Kinnekulle Ring

 

21 Augusti, JDM Face-off & Trackday Mantorp Park

 

Ni vet att som anmält intresse i kommande SUPERIOR DRIVERS CLUB får den senaste informationen hela tiden inför dessa event om hur man deltar, så ANMÄL ER NU för att inte missa något.

 

Förbereds otroligt stora planer för alla med minsta intresse för JDM-sportbilar. Även inför Elmia Custom & Motorshow 2011 så har vi ordentliga överraskningar på gång som går i mediasatsningens spår också.

 

Anmäl er därför till ovan länk så kommer all info ”behind the scenes” där också, ingen kommer vilja missa när SuperiorTV lanseras och är på plats hela påskhelgen i Jönköping 22-25 April 2011!

 

Vi lovar att ni inte har något att förlora på att iaf. ansöka om medlemskap även om antalet platser i Drivers Club tyvärr är begränsat, men alla ska med oavset vad då det är utformat så även minste supportern eller entusiast av det vi håller på med kan vara med! 🙂

 

Tack återigen för allt stöd folk visat när det gäller dessa filmer som ärligt talat kommer direkt från hjärtat av oss på SUPERIOR MEDIA.

Även om inte allt faller er i smaken så är (tjat tjat) eran respons ovärderlig för att vi ska sporras till att fortsätta satsningen!

32 tankar om “VIDEO: JDM Face-off 2010 @ Mantorp Park by Superior Media!

 1. Sudden says:

  Det finns många amatörfilmare runt om i sverige sthlm malmö Helsingborg
  Men ni har nog det lilla extra som många missar 🙂 o det är era underbara effekter och vinklar STORT +++++++

 2. Jocke says:

  Riktigt bra film. Såg en grej dock om jag inte är helt ute och cyklar. Tyckte att det stod Evo IV på presentationen av Jocces evo. Det är väl 6:a?

  Annars en bra film. Det enda jag inte gillade var att det känns som att introt och avslutningen var väldigt långa på en så kort film

  • Micke_J says:

   Robin: Klart du gillar denna film, lär ju rulla dygnet runt hemma på TV’n som en konstant ego-kick (välförtjänt!). 😉

   Jocke: Du har rätt, vi får kalla det hela en blooper. JoCCes bil är en Evo VI Tomi Mäkinen ja.

   STORT TACK till alla som hjälper till att sprida filmen! Vi gör vårat bästa att försöka belasta siten så hårt det bara går! 😀

 3. Tim C says:

  Gilla filmen. Riktigt snygg effekt där i början (:
  En grej ni skulle kunna göra till nästa film är filma banan så man får en lite bättre uppfattning hur den ser ut, t ex hyra en helikopter och filma ovanifrån så man får helhetsbilden. haha. Kanske inte men ni förstår vinkeln.
  Mvh

 4. Tonkan says:

  gillar filmen skarpt 😀 gillar även den här bloggen. gillar dom till och med så mycket så dom får varsin länk på min garaget presentation 😀
  http://www.garaget.org/-Tonkan-
  ska även lägga ut en länk till filmen på min facebook sida sen 😀
  detta är den ”lilla” men förhoppningsvis uppskattade metod som jag kan göra för att sprida eran film på 😉

  • Micke_J says:

   Andreas: Jag är ledsen över att du fått intrycket att vi försökt hypa filmen. Jag har varit glad över resultatet, men varit tydlig med att det som är ”nytt” för oss och vi bestämt prova första gången i produktionerna- gör att vi inte har förväntningar på superlativ i omdömmen. Men så länge folk respekterar vårat arbete och tycker vi gör progress, så tar jag det som en tio-poängare just denna gång. Vi blir bättre iaf, hoppas du tycker det… 🙂

   Tack alla återigen som hjälpt till sprida filmen…!

 5. Steffen says:

  Sådär, då har man tittat på filmen några gånger för mycket 😉 Märks att ni har testat en hel del nya saker och det är ju med lite varierande resultat får man väl säga.
  Om vi tar och delar upp filmen i tre stycken, intro/timeattack/outro så är det lite som att åka i bergodalbana.

  Introt är fenomenalt kameramässigt, härlig musik som bygger upp stämningen men däremot sabbar texten alldeles för mycket, som någon nämde tidigare så får man antingen titta på filmen eller läsa texten, går inte att göra båda. Något som jag däremot vart riktigt glad över var introduktionen till Topp 4. Kändes lagom hardcore in you face tillsammans med musiken 🙂

  När man sedan gå över till TimeAttacken så känns det som filmen svalnar. Mycket tack vare avsaknaden utav musiken men även den stora kontrasten mellan filmandet från Go-pro kamerorna och de övriga. Kontrasten märks som mest vid bilbytena firstup/next up osv. Sen har vi ju hat-momentet nummer ett, plingandet vid de olika resultaten, kul idé men samplingen passade verkligen inte in i detta sammanhang vilket resulterar ren frustration. Ett tips däremot vore att sätta en kamera mot slutet av rakan precis innan de potenta bilarna börjar bromsa och så nära banan som möjligt för att på så vis få en bättre känsla över hastigheten, tänk Top Gears testbana när de passerar däcktraven.

  Till sist så har vi outrot som fick filmen att brinna för glatta livet igen 🙂 Här kommer allt på en gång, bra musik, superfina kameraklipp med trevliga effekter och rörlig text som får det kännas lite utöver det vanliga men det absolut viktigaste av allt, en gnutta humor som tillsammans med musiken gör det så klockrent 🙂

  Så vad skall man säga om helheten….. Man kan väl säga att filmen är någonstans mitt emellan Kinnekulle och Gatebil Mantorp. Filmen från Gatebil är ju utan tvekan den bästa filmen än så länge dels för att det var full kastrull hela tiden och framförallt musik. Filmen från Kinnekulle vart ju också trevlig men även där tappade man en hel del momentum när TimeAttack delen drog igång och det är just pga att det inte är någon musik i bakgrunden.
  Det är väl också ett litet dilemma för samtidigt som man vill ha full rulle hela tiden så vill man även slippa musiken och njuta utav motorvrålet när de ger fullt. Nu blir det ju lite sisådär med tanke på att Go-pro kamerorna inte är speciellt bra på ljudupptagningen.

  För att avsluta mitt tyck och tänk så måste jag ge alla inblandade i mediagruppen två stora tummar upp. Man märker för varje film att saker och ting blir bättre, förfinas och utvecklas mer och mer. Ser verkligen fram emot fler filmer från 2011 🙂

  Sen en absolut sista notering, står i infotexten på Vimeo att nästa Faceoff på Mantorp är den 6e augusti. Så vitt jag vet så är det Bilsport Actionmeet den helgen?

 6. David.J GC8 Type R - Superior Syd says:

  Tack steffen för mkt feedback.
  .
  .
  ang datumet så har ja skrivit fel. Jag har varit hemma sjuk hela veckan och får skylla på att ja är lite borta i huvudet =). Jag ändrar det direkt.

 7. Chippen says:

  Först och främst är det ju en jävligt ball film från ett riktigt grymt event!

  Något jag tänkte på är att det kanske kinde va en track map med så man ser mantorps bansträckning och antal kurvor.

  Sen gillade jag inte helt vinkeln på GoPro kameran när det filmas på elden från avgasrören, lite snett borde suttit rakt.

  Bra muskikval annars!

 8. Dana says:

  Jäkligt härligt film överlag men jag håller med steffen om att filmen kändes segare när Timeattacken började.Men allt annat är jätte bra.
  Postade även filmen på min Facebook

  Mvh mathias

  • Micke_J says:

   Går inte förneka, att precis som filmen från Kinnekulle så blir en minuts körning med samma bil lika segt som 30min i en vanlig film. Vi ska försöka ta åt oss av tipsen och få det både dokumenterande OCH livat när det är racesekvenser…

 9. Bladet says:

  Snygg film! Goa effekter, musik m.m, bra tempo. Grymma bilar! Grattis till förstaplatsen Robin!
  Lite synd på ljudkvaliten i gopron, kör ni med öppet eller stängt hus?
  Kanske kan vara värt att fixa ytterligare någon onboardkamera med lös mick?
  Sen angående info om bilarna vore det ännu mer intressant med lite mer, typ som en del japanfilmer när dom filmar tex motorrum ock skriver lite där osv osv.
  Tyckte ändå det var en go film med hög kvalitet! Snyggt jobb från Superior!

  • Micke_J says:

   Bladet: det blir värre grejer ändå, mycket fokus på ljudet kommande säsong…

   Robin: nej, tror puristerna uppskattar den delen och där är jag en av dom. Men det blir lite nördigt och upprepande för mainstream-massan. Men som du är inne på, lite data och splitttider samt som någon sa en layout för banan… Så känns det mer meningsfullt. 🙂

   Tack så mycket för all kritik gubbar, har varit roligaste filmen någonsin att få respons på!

 10. David.J GC8 Type R - Superior Media says:

  Bladet: Som Micke nämner så kommer vi jobba mkt med att få den tekniska kvaliten mkt bättre iår. Hur bra vi lyckas får vi se.
  .
  Sen ang gopro. Självklart har vi använt de stängda huset men det blir ändå inge bra ljud när de sitter så öppet i fartvinden.
  .
  Kan säga att filmen har på två dagar redan har fått 2500 visningar.

 11. Staffan E says:

  Riktigt snygg film!
  Kul att ni lägger så mycket arbete på detta. Jag gillade time attack delen bäst, filmer som bara har massa klipp kan bli lite tråkiga men här blev de mer fokus på förarna & bilarna som tävlade och det var väldigt bra tycker jag! så gärna mer sånt i kommande filmer 🙂

  • Micke_J says:

   Staffan: Kul att det finns en liten klick ”purister” som även gillar TA-delen. Det blir segt i en bilaction-film, men allt är ju relativt också. Själv sitter man och analyserar det som går i spårval och hur mycket förarna ”vågar” etc etc. 🙂

 12. Bladet says:

  Angående gopron kan det vara värt att testa med det öppna huset, jag har provat på min och upplever ljudet som bättre i fart med det öppna, sen är det fortfarande inte bra. Ljudet blir inte lika burkigt men sen beror det ju på placering också iof då den är extra känslig.
  Sett att det kommit lcd till den samt batteripack, vem vet kanske kommer mick snart också?
  Måste ändå poängtera att filmen håller hög klass som jag sa tidigare!

  /Mattias

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?