Vi presenterar ett Mazda RX-7 nyförvärv i Japan på väg till oss…

God morgon! Idag var det faktiskt halvknepigt att sova, releasen av våran SENASTE FILM och spänningen i att se vad folk tyckte var en av orsakerna. Men det finns flera roliga solstrålar som ställer till det med sovandet, och denna extrema Mazda RX-7 Type-RS som vi nyligen via DIREKTKÖP I JAPAN ordnat åt en kund i Örnsköldsvik är en av dom:

Needless to say, så har den extremt mycket godis på sig i karossen från premium-tillverkaren RE-AMEMIYA fast de kryddat detta med en C-West front, Advan T7 19″ fälgar och en Ings+1 GT-kolfibervinGe!

Man kan även lägga till gott om uppgraderingar i väghållning såsom coil-overs, och alla de viktiga bitarna i ett ”boost-up” paket redan finns där med en mappningsbar Apexi Power FC styrbox och V-mount Intercoolerkit (ska bli riktigt roligt att se vad man kan åstadkomma när Gzon pillat med den väl här i Sverige effektmässigt)!

Gott om ”äkta” JDM-godis alltså, och det är inte ofta som man springer på ett ex. av denna magnitud som ändå har bibehållt skick och låga miltal (4700) utan att de skjuter iväg i astronomiska priser. Det finns gott om fina RX-7 i Japan, men så fort de kryper ner under 5000mil så brukar priserna bli lite orimliga enligt mig.

Värt att lägga till att detta givetvis är en ”Series 8” faceliftad och uppdaterad Mazda RX-7 (1999- framåt). Därför kände det som lite av en dröm att hitta ett ”färdigt” med påkostat godis ex.

Den hade helt enkelt förutom allt ni med era egna ögon kan se de beståndsdelar som vi på Superior alltid försöker följa när vi jagar bil (Grade 4 = utsida, B = inredning – självklart utan reparationshistorik).

Känns riktigt kul att kunden som heter Alex; som hade satt en hög nivå för sitt RX-7 köp med stort förtroende/budget i våra händer… fått massor för pengarna och ett ”säkert kort” på förhand. Nu väntar vi på en specialbeställd laddning närmare foton på nyförvärvet, och stackars Alex får lära sig helt nya dimensioner av ordet tålamod… 😉

Enormt kul att få möjligheten att ta hem såpass fina JDM-bilar till Sverige, vi har aldrig varit blyga om att vi helst jobbar efter höga krav och premium-bilar före stora volymer.

Nu har vi (ännu) ett exempel på val vi är extra stolta över att visa- KONTAKTA OSS därför om du också vill ha hjälp med det allra bästa DIREKT FRÅN JAPAN!

21 tankar om “Vi presenterar ett Mazda RX-7 nyförvärv i Japan på väg till oss…

 1. Steffen says:

  Så, nu har man sett fronten på den och kan konstatera att det var ju bara pluspoäng där 🙂 Blir inte lätt för Alex och vänta nu. En annan lyckades ju tajma in det så man hittade bilen under sensommar/hösten och kunde hämta den kring julen. Lite värre och vänta precis när säsongen börjar dra igång. Menmen….. tålamod är ordet och när bilen väl är hemma så kommer glädjen ta över ordentligt 😉

  • Micke_J says:

   …det kommer inte bli lättare gissar jag när man får ett par dussin foton att bläddra mellan. Ordet ”missbruk” av att kolla på dom har man ju själv erfarit när man ropat hem roliga bilar! 😀

 2. Steffen says:

  Missbruk är definitivt det rätta ordet 🙂 Helt sjukligt hur mycket man tittade på bilderna som man slängde in i mobilen, varje liten lediga stund på jobbet så smånjöt man 😛 Nu har man ju slutat missbruka på den fronten men man har alltid bloggen och hålla reda på 😉

 3. Chippen (Alex) says:

  Jodu Micke, Tålamod är en sak jag ständigt kämpar med för tillfället! man brukar säga, ”om jag kunde spola tillbaka tiden”, snarare ”om jag kunde spola fram tiden” i detta fall! 🙂 Ska bli mycket roligt att berätta för alla kompisar när jag får bilderna på den då nästan ingen vet vad jag köpt, haha! Nä fyfan, kommer bli grymt dethär.
  Riktigt roligt att läsa resten av kommentarerna, uppskattar att ni tycker om den!
  Era förslag och tips på förbättringar tar jag emot med öppna armar! 🙂

 4. 1JZ Tompa says:

  Chippen(Alex).Grattis till din nya 7:a.En av de snyggaste jag sett.Otroligt snygg framifrån och bakifrån ser den ut som ett time attack monster.
  Ta alla ”uppgraderings”tips med ro,din bil verkar ju väldigt ”färdig”.

  • Micke_J says:

   Håller med Tompa… Finns inget som är ”klart” med tjocka Ellos-kataloger med tillbehör till JDM-bilar i Japan… Men denna är pretty damn close. Ägaren hade en klar vision innan han beställde delarna, det är en sak som är säker. Men klart Alex ska sätta ”sin” prägel på bilen också när han väl får den, kanske med lite extra gott gott från MajoR Aero bl.a. JA! 😀

 5. Chippen (Alex) says:

  haha! håller självklart med! 🙂 Den känns väldigt bra och jag kommer inte röra något i första taget direkt, om det inte är något jag känner är helt fel då! men inget jag sett än så länge, Vi får se hur jag känner fram emot vintern 🙂 I sommar tänker jag njuta! 😀 Som sagt, Du vet att jag är öppen för förslag Micke!

  • Micke_J says:

   Väntar är ALLTID för lång när det handlar om en såpass kul bil… Hade Alex hos mig igår, stackaren är helt uppriven. Men kommer få vänta ett par månader till på pärlan. Så hans vänner bör ställa sig i kö, men tror Alex själv kommer vilja åka runt med bilen ett par veckor i sträck när han väl får den. 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?