Veckans (påtänkta) Grus uppskjutet, nu blir det iMac för mig!

God morgon på er alla! Eller vänta, det är inte längre 08.30 då man gick upp glad & pigg för att äntligen skriva ett nytt VECKANS GRUS nej… Klockan är nu snarare runt lunch och en gyllene morgon då man kände sig ”före i tiden” gick till spillo när man än en gång fick bråka med en dator som strulade.

 

Denna gång var det nya (pissdåliga) Internet Explorer 9 som bråkade med hur man kunde administrera hemsidan, så ett tips till alla er som har bloggar eller dylikt är = skaffa inte nya Internet Explorer 9 !!!

 

Har därför nu bestämt mig en gång för alla att skita i att man är anpassningsbar och egentligen inte behöver lägga pengarna på en mycket dyrare iMac– nu orkar jag inte med produkter som har med Microsoft att göra med längre!

 

 

Nåväl, ni stammisar känner igen er i bloggen för mitt gnäll över teknik och mjukvara som inte fungerar. Men ska försöka hitta någon timme på eftermiddagen att skriva om allt på gång till Elmia 2011.

 

Det innebär som ni säkert förstått, en hel del då vi varit mer upptagna än någonsin och folk i Superior-familjen har i flera dussin varit inblandade för att backa upp mig…

 

 

Med andra ord… Massor (!!!) att berätta och jag hoppas till kvällen ha inlägget uppe.

Men nu är bara dagens fråga, var fasiken köper jag en iMac- spelar det någon roll med tanke på pris och support?

15 tankar om “Veckans (påtänkta) Grus uppskjutet, nu blir det iMac för mig!

 1. MA says:

  Kvittar om du köper den via en butik eller via applestore. Du lämnar in på närmsta stället och ALLA som är ÅF för apple ger dig support oavsett om du köpt den i Malmö och behöver lämna in den i Kiruna.

 2. Åberg says:

  Låter vettigt, och en MiniDisplay to DVI-kabel + en 24″ skärm med 1900×1200, och naturligtvis tangentbord samt mus. Sen har du ett sjukt proffsigt kontor vill jag lova 🙂 För extra bling: Köp ett stativ till datorn så den står på högkant på skrivbordet 😉

 3. Adam Wangan Meet Crew says:

  Men Mac e ju Mac 😉 vete fan om jag ens gillar det..
  överpriser på allt och du kan inte ha ngt annat än apple’s egna 😉
  Säger bara komplett gamer dator istället 😉 billigare och fett mkt bättre prestanda 😉 http://www.komplett.se kan jag starkt rekommendera 🙂

  Om du ska ha laptop ska du ha Sony VAIO 😉 inget som slår det!

 4. Lars says:

  Om du vill ha rabatt på din macbook, kolla upp om du har någon vän som pluggar på universitet, så kan du få en del rabatt (gäller alla som pluggar/jobbar på univ.), men framför allt studenter som har Mecenat-kort. Då får du 10% rabatt, och du kan läsa mer här: http://www.mecenat.se/studentrabatter/datorprodukter/datorer/apple Oh! Och spara embalaget till den. Applesupport (iaf för oss) är rätt kinkiga på att vi måste returnera saker för service i orginalförpackning.. vi har ett litet rum bara med mackartonger typ.

  • Micke_J says:

   Många fina tips, och tanken att ha ett stativ till den för kylning och lite fler portar etc är också där.

   Rani: Jepp, eller tycker du man ska gå på en 15″ direkt istället? Måste klämma och känna lite då jag inte vill ha too much size…

   Lars: SUVERÄNT tips! Ska se om tjejen kan greja det då hon är student. 😉

 5. Dan T SYD says:

  Som jag tror att du skall ha din nya dator till? Bara en massa progg mm och inte spela en massa feta dyng krävande spel. Så är Mac helt i en högre klass. Men pc funkar 1000% bättre om du kör linux på en pc. Men det är ju inte det lättaste man ger sig på. Skaffa en mac Micke så kommer du inte bli missnöjd. Kommer att ta ett litet tag för dig att lära dig allt igen:)

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?