Toyota Caldina och Aristo: Modeller du kanske aldrig hört talas om?

Var bara tvungen att snabb-blogga om import av Toyota Aristo och Caldina från Japan när jag idag fick en intressant förfrågan.

 

Jag får flera mail om dagen givetvis med galna drömmar, men sällan från gamla bekanta som när de frågar gör det med en ton som man inte kan göra annat än ta på allvar.

 

Finns faktiskt en kombi från Toyota i Japan som jag kan tänka mig togs fram för att tävla mot de anda märkenas ”prestanda-wagons”: Toyota Caldina!

Vi känner nog närmast igen dom som Toyota Avensin här i Sverige, men dessa är efter lite närmare men bara ytliga studier mer annorlunda ändå? Sitter dock en 3S-GTE Celica GT4 eller om man vill kalla det MR2 Turbo motor i dom, och med fyrhjulsdrift och Toyotas vanliga överdimensionerade drivlinor som man känner så vore det kanske inte ett så dumt köp ändå?

 

Detta ex. var en kanonfin, nästan löjligt fräsch 2002a med 4.5 i auktionsbetyg. Den såldes för en relativt rimlig slant och hade varit hemma för en bit över 100 000:- hemma.

 

Stora frågetecknet är dock registreringen av dom, vi har varit först i Sverige med många modeller från Japan- och det kräver mycket extrajobb ibland. Lite där skon klämde kände jag när det i samma prisklass finns Subaru Legacy GT-B E-tune eller Nissan Stagea att tillgå…

 

Tycker bakdelen och överhuvudtaget scoop samt framlyktor ger lite ”mini-Supra” i kombiformat över det hela? Men tråkigt nog bara fyra cylindrar istället för den allsmäktiga 2JZ-GTE som man kan se i bl.a. Toyota Aristo också.

 

Här nedan bild på Sveriges enda JZS161 som vi självklart har stått bakom importen av, rullar sedan två år tillbaka i Norrland och ägaren är än idag hur nöjd som helst med sitt köp trots nästan 20 000 mil på mätaren!

 

 

Kort och gott kan man iaf komma fram till denna enkla slutsats. I Japan på 90-talet så var Toyota en aning mer skaparglada med prestandamodeller än de är idag. Då är det tur att det finns en lätt galen men kunnig importör som kan få hem dessa otroliga bilar till Skandinaviska breddgrader, eller hur…? 😉

 

 

Vad tycker ni? Se detta mest som lite kuriosa, men får vi se en Caldina i Sverige någon gång?

 

Vem blir tvåa med en Aristo? Bara KONTAKTA OSS så löser vi allting…! 🙂

5 tankar om “Toyota Caldina och Aristo: Modeller du kanske aldrig hört talas om?

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?