Time Attack RB26DETT hämtas hos Ultra Motor!

Då var man äntligen hemma efter en liten utflykt i skogen och ett av Sveriges mest ”understated” företag i hela branschen. Det är nog få som hört talas om Ultra Motor i vardagssvängen, mer än något mytomspunnet i samband med racemotorer för både gata och hög proffessionel nivå.

 

Vi har haft samma syn som alla andra och växte upp med att de var ett snäpp över ”premium” och inget kostnadsvänligt alternativ alls för gatåkare. Vi har sedan dess byggt flertalet motorer själva och har god kompetens inom ämnet, och med dessa faktorer har vi förstått att det Ultra gör är udden på en enormt vass kockkniv- och givetvis anförtrodde vi bygget av våran Time Attack motor till Gzons Skyline R34 GT-R V-spec till dom. Om ni inte redan gjort det så är det mer eller mindre ett måste att ta en titt på dess SPECIFIKATION och det pronto om det ska löna sig läsa vidare!

 

 

Man kan lite smått cyniskt fråga sig varför vi lämnar bort jobbet eftersom vi själva tillhandahåller dessa tjänster? Anledningen är att precis som jag skrivit innan är rena racemotorer ett sånt extremt hantverk att vi kände att vi ville vända oss till det bästa möjliga alternativet som finns i Sverige, och då fanns det bara ett alternativ eftersom en motor byggd av Ultra ger oslagbar kvalitetsstämpel!

 

Eftersom ni redan läst specen ska jag inte upprepa det ni redan förstått. Detta är en motor som byggs kompromisslöst som den ultimata setupen för banracing. Vi har inspirerats av många välkända BNR34 som gått i Japan under åren och mixat in de delar som vi själva gillar samt hela tiden under Sunline Racings boss Taiyo Satos order hållt det i ett helhetskoncept.

 

Ultra motor har fått agera ”pricken över i” och har bl.a. gjort många modifikationer i toppen. De har gjort en portning som de diffust benämner ”tagit bort det man ska” och även bytt ventilstyrningar som vi under byggets gång insåg var en klok sak att göra. Bland de många intressanta saker Tomas på Ultra tog upp att de stött på under arbetets gång var att RB26DETT är en rätt ”knepig” motor med sina stora förbränningsrum och speciella kylkanaler i toppen. Det ska bli mycket intressant att se vilka vinster vi gjort inte bara med att höja volymen i motorn till 2.8l, utan också hur det ökade flödet/vassare kammarna påverkar effektregistret.

 

Målet när bilen är klar blir att smiska den runt bana omgående, för att sedan ge sig på en Time Attack av… Nürburgring. 🙂

 

 

Mer info om motorn och mer detaljerade bilder kommer i helgen då vi packar upp allt, det är av extrem relevans att allting hålls kliniskt rent och därför är min Forester numera tillägnad motorförvar tills den nått Superior-verkstaden i Katrineholm. Ställ gärna frågor om motorn och dylikt i kommentar-fältet!

7 tankar om “Time Attack RB26DETT hämtas hos Ultra Motor!

  • Micke_J says:

   Effekten höjs inte speciellt mycket, Tomei får ut ca 650HK ur motorn med sin bromsade setup. Jag tror våran faktiskt är snäppet vassare, men som jag nämnt flera gånger är driftsäkerhet varv efter varv på bana det viktigaste- inte toppeffekten. 🙂

  • Micke_J says:

   Hehe, vi ligger lite lågt med den här satsningen tills Emmaboda är över och bilen är ihop och inkörd. Men sen ska vi gå ut hårt med detta och hoppas folk blir engagerade som bara den över en ”svensk” Japan på Ringer 😀

  • Micke_J says:

   Inte omöjligt när den är inkörd och klar… Eftersom vi kör ett ovanligt komplett kit som nästintill garanterar 650HK ur kartongen så är ju det minimum tycker man- annars får man klaga hos Tomei. 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?