Superior spirit: Ett, tu, tre – Ermin Bilals Nissan Skyline R34 GT-T !

 

Vi slår oss ofta för bröstet med att många av våra kunder oftast är väldigt ”avant-garde” och otroligt pålästa vad det gäller Japanska sportbilar. Det brukar leda till bilar som blir oerhört populära att följa i projekttrådar och får höga betyg på t.ex. GARAGET.ORG.

 

Ermin Bilal är ännu en i raden av kunder i Superior-familjen som förtjänar att bli nämnd som en förespråkare för vad vi står för, Superior spirit om man nu ska behöva kalla det för något. Han har utvecklat sin bil ända sedan jag tog hem en Nissan Skyline GT-T som var 100% original och i nyskick, en historia som i sammanfattad form är värd att dela med sig av…

 

2008:

 

För snart två år sen fick jag via hans bror Edin kontakt med Ermin Bilal som bara skulle ha en tokfräsch Nissan Skyline GT-T, en modell han hade massa ideér för. Bilen var tvungen att vara i nyskick utan någon som helst reparationshistorik och helst i stort sett ny på in/utsida.

 

Innan hade han ägnat all sin energi åt en riktigt fräsch Mercedes CLK Coupé som han kostat på med massa godis från BRABUS, för att inte nämna all omsorg som lades på att få den i toppskick (den är för övrigt sedan ett tag tillbaka TILL SALU via oss nu för ett riktigt bra pris!)

 

 

2009:

 

Bilen kom hem och mötte mer än förväntningarna, och genast började Ermin att utveckla den. Säsongen 2008 vart rätt lugn förutom lite småväss och optimeringar. Bl.a. så kom vi fram till att original tändspolar är rena kattskiten, och Superior fixade fram en uppsättning Splitfire istället- efter det gick bilen som den otroligt lågmilade (3300 mil!!!) klocka som den skulle.

 

Första som skedde var att allt i fronten skulle byggas om för hand för att den skulle bli lite hungrigare, kalle det mer ”GT-R look” men ändå med en personlig touch. Ermin kom även över en fräck uppsättning framskärmar som han sedan solo anpassade på bilen, VIOLÁ:

 

 

Fälgarna från Ultralite gav bilen ett riktigt rent utseende, helt klart i min personliga smak! Tyckte att Ermin verkligen hade hittat rätt här, och nu var det bara slutklämmen på utsidan kvar för att sedan ge sig på motorn istället. Men icke sa nicke, Ermin har redan andra planer för bilen och om den blir klar i år eller nästa får man se…

 

2010/11 (?):

 

 

Redan nu pågår jakten för att få ett väldigt sällsynt Cross-Factory widebodykjolpaket hem. Tack vare våra kontakter i Japan kanske Ermin har delarna hemma tidigare än han tänkt sig, och vi får se bilen redan i år? Dock så verkar målen vara realistiskt satta då man snabbt lär sig hur otroligt lång tid allt tar när det ska bli högsta utställningsfinish på sakerna.

 

Vi backar upp Ermin till 100% med hans projekt och hoppas läsningen inspirerar flera att börja smida planer för sina egna byggen; helt enligt tvättäkta ”Superior Spirit!” 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?