SUPERIOR SELECTED: Ferrari och Maseratis in action @ Knutstorp!

Utan att tveka dyker vi in på helgens fjärde och sista galleri, snacka om att vi blivit bortskämda i bloggen dessa två dagar. Vi har nästan hundratalet riktigt bra bilder om man räknar in det som kom under veckan, riktig lyx att vara simpel bloggare då…

 

Ingen dålig avslutning heller när nästa dubbla dussinet Ferrari & Maserati förgyller ett soligt Ring Knutstorp under AUTOROPAS banträff förra lördagen.

 

Martin BILBILDER Persson som utan att måla upp en dryg bild av människan; är rätt van vid att fota dessa exotiska maskiner gjorde ett grymt bra jobb här. Varning för hemmaplan nästan, och därför sparade vi dessa till sist. Säga vad man vill om prislappen för att köpa/äga dom, men läckrare ögongodis går för fasen inte hitta…

 

 

(Smickrar vi oss själva om man vågar påstå att de Japanska trenderna från tidigt 00-tal ändå har ebbat ut över bilar som innan var ”alldeles för fina” för det? Och då menar jag inte TF&F crap utan mer den cleana JDM-look de mer premium-orienterade tuners etablerade, tänk Feed, Mines och kanske AutoExe? Kanske greppar efter halmstrån, men gillade kombinationen guld/vit/carbon bara…)

 

 

(På denna bild finns det bara en sak att tänka på… stora bromsar är sexigt! Det är inga dåliga doningar som sitter på Ferrari F430 Scuderia med maximalt stora Brembo-ok och kolfiber/keramiska skivor & belägg. Vad det kostar att göra en ”enkel” bromsservice vill man dock inte veta!)

 

 

(En rätt kaxig samling bilar i kurvan, tycker ni inte? Kanske lite ”fel” ordning sett till vad de har för prestanda, även om den Maserati Quattroporte i mitten inte skäms för sig trots elegans och lyx så det skriker om det. Samma motor som prestandamodellen Gran Turismo S med sina 430HK.)

 

 

(Man får ett litet kaxigt leende när man ser fräcka bilar som denna Ferrari 599GTO ha våra action-kameror och mic på sig. David @ SUPERIOR MEDIA har knappt hunnit utvärdera den massiva mängd rå-material vi fixade under helgen, men med största säkerhet så kommer denna raritet vara något som ev. får en egen liten kortfilm. Tack till Inge @ IKC FONDER för tillåtelse att kladda på hans bil(ar!).)

 

 

(Moooar Maserati, detta det värsta du kan köpa med en tre-udd framtill: Gran Turismo MC med facelift. Jag har faktiskt denna front som en av de råaste men ändå vackraste som existerar just nu, och ljudet från 4.7 liters V8an när den öppnas upp med det speciella avgassystem man bl.a. får i ”MC-modellen” är unikt. Visst älskar man ylet från en Ferrari, men detta är lite… enklare och mer råbarkat. Godis för öronen, och den dagen i Prag 2009 när man fick höra en sådan live kommer man aldrig glömma. Sex för öronen!)

 

 

(Autoropa har även sitt egna Swedish GT stall som även det har IKC Fonder som huvudsponsor. Vi missade tyvärr det stora loppet som hölls här, men deras egna tävlingsbil fångades iaf. En Ferrari 458 som enligt våran vän Alx Danielsson som provkört är ett monster men kan behöva 1000x mer downforce för att kunna kontrolleras. De har redan nu vunnit ett par race, så kan bara gå än mer uppåt med andra ord?)

 

 

(En sista bild på ännu en 458 Italia samt en fråga till alla läsare på det: Är inte det den självklara modellen ”to buy” om man någonsin fick tillfälle att handla sig en egen Ferrari? Tycker den summerar det allra bästa från Enzo, till att vara en sportigare och tuffare evolution från F430- och slutligen kombinera klassiska drag från äldre syskon långt bak i tiden. Fulländelse helt enkelt!)

 

[nggallery id=348]

 

Det var allt från förra helgen just nu, kan dyka upp något strö-galleri till men detta var sett till träffarna i sig vad Martin Persson lyckades fånga. Sen att vi hann med en stor mängd fördjupningar och features kan ni ju som alltid räkna med när vi är i farten- bl.a. den Ferrari 599XX som kan tyckas saknas i detta galleri!

 

Hoppas ni uppskattat veckan och särskilt helgen sett till vad vi kunnat bjuda på för bilder. Glöm inte att kommentera nedan med frågor eller bara ytliga yttranden- vi gillar’t!

 

Vill ni alltid hänga med i vad vi lägger ut i bloggen är VÅR FACEBOOK (KLICKA!) ett bra tips. Detsamma gäller Martins BILBILDER.SE FB, massa matnyttigt där också…

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?