Stoffes Videohörna: Ett varv på Tsukuba – Scorch Silvia S15 (RAS!)

Dagens film är en höjdare uppfiskad från SPEEDHUNTERS som ha gott om folk på olika ”hot spots” i Japan. Där självklart Tsukuba är en av banorna, ni känner väl igen er från alla TV-spel när ni själva jagat ”sub minute laps” hemma i soffan? 🙂

 

Maskinen i filmen nedan är en hypersnabb Nissan S15 Silvia som är byggd av Garage: Scorch i Japan. Men över 700HK på full-boost och ett chassie som man bara kan summera med ”kompromisslöst” så har den gjort 56.x tider på denna mytomspunna bana.

 

Denna film går det inte fullt så bra, utan precis innan attacken ska genomföras och tempen i däcken är rätt- så brister något i motorn! Filmen var supergo av två skäl, främst för ”känslan” man får redan under uppvärmningen, men också sportens inslag av ”rysk roulette”, dvs; du sätter alltid din motor/bil på spel när det handlar om Time Attack = allt är ”på gränsen”!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=XHaQAM3AbJU&feature=player_embedded

 

Dagens fråga lyder, och ni får gärna göra research ute då svaret säkert finns där men… Vad var det som hände med motorn? Jag gissar på en sönderspikad packning i toppen. Men där jag låst tror folk på lagerras = hål i blocket direkt.

 

 

Märkte ni dessutom på korta färden i depån hur mycket feta bilar som bara stod och väntade? En dag måste man besöka Tsukuba Circuit under en battle = försmak av himmelriket!

8 tankar om “Stoffes Videohörna: Ett varv på Tsukuba – Scorch Silvia S15 (RAS!)

    • Micke_J says:

      Du vet vad jag sagt om första drömmålet David… Inom en inte alltför avlägsen framtid så…

      Kändes ändå som att den inte gick full boost i alla delar av filmen. Förmodligen har de en scramble boost snabb-knapp de kan leka med de gånger rakan kommer! 😀

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?