Skylinens vikt bekräftad, 1700kg med förare och full tank!

Efter en enkel men funktionell lunch som bestod av korv, korv och kokt korv så fick alla väga sina bilar och få riktig cornerweight på bilen. Vi vart negativt men samtidigt positivt överraskade vilken dålig viktbalans som är i bilen. Här finns verkligen rum att förbättra om man haft en riktig bur som t.ex. Evo V kändisen ”Honkster” har i sin bil.

 

 

Däremot stämde det otroligt bra på våran uppskattade matchvikt. 1700kg har vi alltid sagt att bilen väger med full tank vilket vi i stort sett alltid försöker hålla då riskerna att suga torrt är så stora att kompromissa och spara vikt bara är korkat.

 

Egentligen rätt sjukt att en så tung bil kan prestera så bra, som Dille poängterade i ett tidigare inlägg så är det ingen bil som har närheten av den vikten att släpa på när det gäller Top 20 i Superstage. BNR34 ver verkligen hur man lurar naturens lagar! 🙂

 

Nu börjar körningarna igen och batteriet i datorn måste laddas på lite, återkommer med ”finalen” snart!

5 tankar om “Skylinens vikt bekräftad, 1700kg med förare och full tank!

 1. Supramannen says:

  Så det kopplades loss krängare och meckades i flera timmar för att få till corner weighten..–? och så fort man rör höjden på bilen så är hjulinställningen körd så det tror jag inte ni gjorde eller..?

  • Micke_J says:

   Rickard: Nej, nu har jag nog uttryckt mig lite fel. Vi har inte gjort något med tanke på CW. Var bara en intressant notering om hur den låg. Chassiet har vi inte rört sen vi gjorde våran egna hjulinställning, är bara hårdhet på dämparen som justeras ibland med tanke på hur däcken presterar på vilket underlag.

   Trodde man byggde bur med CW i åtanke, alltså själva utförandet på den. Kanske bara en skröna som jag hört om Honksters bil då. Men gissar att den har lite jämnare fördelning tack vare buren, eller är jag helt fel ute då?

 2. Supramannen says:

  Fördelingen har inget med buren att göra, han hadde en helt vanlig Sparco köp bur, sen är det ingen vad jag vet som bygger med tjockare rör på ena sidan för att få till CW, men när man bygger en ny bil kan man plasera sakerna på rätt ställa för rätt viktfördeling

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?