Ballaste Opeln i modern tid? Speedster-rama!

Talades inför träffen på resan ner om en Opel Speedster Turbo som kunde vara en vettig konkurrent att jämföra sig mot. Väl på plats fanns inte mindre än tre stycken Speedsters i olika utföranden! Bilen är riktigt sällsynt och byggdes av delvis Lotus på beställning av Opel (dessutom back per såld enhet).

 

Försäljningen gick inte så jättebra, så den mycket trevliga ägaren till denna pärla kunde pruta nästan halva priset när han införskaffade sitt ex (!).

 

 

I dagens läge är de värda mycket mer och har en stadig skara angängare. Har för dagen gått 1.24,20 vilket är personbästa. Bilenfår iaf helt klart tummen upp från Superior-bloggen. Alltid skoj med folk som vågar satsa på udda skapelser. 🙂

 

Den snabbaste Speedstern i Sverige är de s.k. ”Badster” bilarna som håller hus kring Lidköpings-trakten (BADSTER.SE). De är goda för att t.o.m. utmana en viss Ultima GT-R på SS till nästa säsong…

 

En bra sida om man vill läsa mer om Speedster är LOTUSCARS.SE, där hittar du A L L T du någonsin vill veta om Speedster samt Lotus Exige.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?