Retro / Old-school JDM: Dags för ny kategori i bloggen?

Senaste veckorna och bara dagarna så har intresset för äldre Japanare bara ökat mer och mer!

 

Vet att man fått jättebra respons varje gång man skrivit om klassiker som t.ex. Toyota Sprinter Truena / Levin och som sagt så är det fler som hör sig för efter fina välvårdade klassiker…

 

Idag gjorde man en ny utflykt då en spekulant frågat efter en Fairlady Z från tidigt 70-tal. Hoppas någon ska kunna förklara mer om den i kommentarerna nedan.

 

Vet att man har turen att ha SIR_PIERRE som gästbloggar hos oss då och då, verkar som han får mer att blogga om för att fortsätta haussa denna kommande stortrend in my opinion… 😉

 

Utflykten idag ledde mig till en rätt udda bil jag aldrig sett förut mer än ett blott minne att en tjejkompis ägt en sådan. Men när man såg just denna årsmodell som såldes i Japan så kittlades platser på kroppen som en gång i tiden beundrat Corvette C4 och t.o.m. Pontiac Trans-Am på 80-talet (man är själv av årsmodell 1982 = denna tids sportbilar glodde man stooorögt efter).

 

 

Så då är min fråga till er, ska vi satsa lite på att försöka blogga ännu oftare om äldre Japaner som redan nu börjar bli lite av klassiker för våran generation? Vi kommer ju helt klart att skapa en del intresse då mannen som har siten WWW.AE86.SE lämnat det i våra händer att ta hem hans drömbil, och suget efter äldre bilar är personligen större än någonsin!

 

 

Bara en fluga eller något ni vill ha? Låt folket tala, kommentera nedan! 😀

6 tankar om “Retro / Old-school JDM: Dags för ny kategori i bloggen?

 1. sjunne says:

  gammal gubbe som man är har man alltid haft ett extra öga åt klassiker :)…70-80 japs är underbara…när resten av världen gick på knä visade japan att man kunde göra roliga, billiga och även ibland snygga bilar eller som kunde bli snygga 😉 tror att inget land har fler klassiker eller blivande klassiker som japan…blir vårt jobb att talla om för världen vem som är bäst 🙂

 2. SIR_Pierre says:

  Inte så otippat så tycker jag att vi ska lyfta fram gamla bilar, dels för att det är roligare med en ovanlig bil, dels att dom ökar i värde.

  Jag har själv varit sugen på ett par olika inför varje vinter, men aldrig kommit till skott.
  Som Sjunne sa så tror jag att celica/supra är nästa bil att satsa på som kommer gå upp i pris.
  Bilen på bild är en Z31, Om det är fanns mellan 83(82?)-89 o sen tog Z32 över. denna bilen hette 300Z och nästa som vi alla vet hette 300ZX…äh… det kommer ett inlägg istället.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?