RE-Amemiyas nya Time Attack Mazda RX-7 @ Tokyo Auto Salon 2011!

Har sporadiskt kunnat kolla lite mer på gallerier från pågående Tokyo Auto Salon 2011 och upptäckt en del ädelstenar, som denna RE-AMEMIYA Mazda RX-7 byggd för Time Attack:

 

 

Faktum är att mässan är så gigantisk att det är en sagolik blandning utan dess like, nästan så att man går vilse redan i processen att hitta höjdpunkterna; då det är över 600 bilar på plats och alla fotografer fokuserar på olika saker!

 

nissan_gt-r_r34_ns_106112_815Men denna bil fastnade jag såklart omgående för, just då Time Attack är lite av en favoritgren i JDM-hobbyn för oss på Superior Imports.

 

Vi vet ju att Japans historiskt sett bästa tuner av RX-7 bl.a. tävlat i JGTC med FD3S-karossen men också har en massa snabba byggen vilken ”gren” det än handlar om.

 

Har inga tvivel om att ”Amemiya-san” som ni ser på bilden till höger byggt denna bil för att visa vart skåpet ska stå, har ju stuckit upp några riktigt snabba team som kör Time Attack på FD3S karossen, bl.a Revolution som med sitt svarta monster utmanade den riktiga eliten bilar förra årets stora race på Tsukuba!

 

 

Så denna blåa mer ”snälla” i framtoning kommer nog gå många hårda fighter denna säsong mot ovan 54-sec bil på Tsukuba. Ska devisen gammal är äldst gälla än en gång då jag knappast kan tänka mig Amemiya spar på krutet, speciellt inte när de stoppat i vad jag förutsätter är samma motor (tre-skivig 20B wankel) som deras gamla JGTC-bil i denna- fast med turbo!

 

4d716a1045_z

 

Hoppas kunna fortsätta göra korta inlägg om det roligaste från Tokyo Auto Salon 2011 som håller på ett dygn till…

 

Tills dess får ni gärna förutspå vilken Mazda RX-7 som blir snabbast runt Tsukuba 2011 genom att kommentera nedan! 🙂

4 tankar om “RE-Amemiyas nya Time Attack Mazda RX-7 @ Tokyo Auto Salon 2011!

    • Micke_J says:

      Mjo, mest för själva atmosfärens skull. Fyfan vad skönt det kommer bli att vara 3 huvuden längre än alla andra då också. Säkert lättraggat bland alla de Japanska monterflickorna också. 😀

  1. Sir_Pierre says:

    Well.. jag e inte så mycket för gulingar. Men en riktigt mässa för tunade bilar.. motsatsen till SEMA typ… Och äntligen en mässa där man kan få se en 350Z som INTE är stylad o har 7 skärmar osv osv.. Visst det finns säkert sånt med.. Men även the real deal..

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?