Att ”modernisera en klassiker”? KGC10 Skyline med nytt lull-lull!

Var någon som i ett helt annat sammanhang nämnde en Toyota Sprinter AE86 som bl.a. hade lite ”nyare” saker under huven, diff och dylikt.

 

Hittade av en slump på ”drömrundan” på Japanska auktionerna idag ännu en superläcker Nissan Skyline KGC10 2000GT som hade otroligt mycket godis från OS Giken, R34 stolar och bytt både låda+maskin till något nyare. Svårt att beskriva ha-begäret för ett sådant projekt; kolla hur läcker och fräsch inredningen är..!

 

 

Slutnotan för denna bil var strax under 300 000:- hemma och klart vilket känns överkomligt för att väldigt unikt bygge på en klassiker som redan om tio år säkert kommer ligga på det dubbla i pris. Smakar det så kostar det?

 

Hoppas verkligen de dårar där ute som är i den åldern att man uppskattar klassiker och entusiastobjekt mycket mer, äntligen vågar fundera på att fullfölja drömmen man hade som yngre.

 

Lite motsägande är det dock då få av oss svenskar som växte upp med Björnes magasin och Jönsson-ligan nog aldrig i den gamla tiden ens visste vad en Skyline var för något. Men ändock så kan man snabbt fatta ordentligt tycke för dom även fast man bara känt till dom i 10+ år…? 😉

 

Tankarna snurrar att iaf inför säsong 2K12 ha minst en demobil samtidigt som man hoppas vi ska få ett par DIREKTKÖP FRÅN JAPAN på JDM-klassiker tills dess också. Blir ytterligare en dimension i sortens bilar vi säljer.

 

Finns gott om ädelstenar i fjärran östern, vill du vara den som vågar köpa dig en framtida klassiker- KONTAKTA OSS! 🙂

5 tankar om “Att ”modernisera en klassiker”? KGC10 Skyline med nytt lull-lull!

 1. 1JZ Tompa says:

  Superfrän!Har sedan länge drömt om att få bygga en Toyota Crown från tidigt 70-tal och utrusta med en fin drivlina från typ Supra/Soarer.Min farsa åkte Crown när jag var grabb så den har jag lagt på minnet.Dom är dessutom väldigt sällsynta på våra breddgrader,något som jag gillar!

 2. sjunne says:

  precis detta jag menar…gammalt med magisk ny touch;)….drömt länge om sådant projekt….dags för ”plötsligt händer det”…masssor av idéer, synda att banken inte förstår dom
  har tre sådana här dröm projekt
  P-1800es med nyare Volvo prylar under
  kgc10 med nyare skyline delar
  Charger med viper delar, så som den nya skulle ha byggts 🙂
  drömmar drömmar ack dessa drömmar

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?