Mappning av fräsch RX-7 med speciell turbosetup…

Idag högg vi tag i en RX-7 som en gammal bekant till Martin äger. Bilen har de nödvändiga stegen för ett fullt boost up men med egna rätt speciella lösningar på Intercooler, spridare och så det viktigaste; dubbla hybrid OEM/Garrett aggregat.

 

 

Martin såg väldigt mycket fram emot att se vad den på pappret teoretiskt perfekta kombinationen av; att behålla sekventiell sekvens av hur turbona kommer- med med lite mer volym och knuff genom hela registret.

 

Vi gav oss ut på landsvägen och märkte direkt att turbo #2 hade svårt att bli driven av #1. För dåligt flöde i en originalmotor helt enkelt, kan rådas bot på med portningar. Nästa bekymmer om man mixtrade lite för att kringå det problemet var att aggregaten får ”surge” mellan sig. Man tappar jättemycket laddtryck på toppen av det, ett problem som många Skylines i Sverige med billiga alldeles för stora Garrett kopior haft problem med i många år.

 

 

I slutändan fick vi driva den ena turbon på liknande sätt som en liten singel och göra det bästa av kompromissen mellan ovan två problem. Det finns alltså mycket mer att jobba på och prio 1 är att lämna bort motorn för lite portningar. Dellösning två vore att lägga turbona i ”parelellt” läge dvs att de spoolar upp samtidigt. Men detta var en princip som ägaren var lite emot så vi får se hur vi planlägger allt.

 

Alltid skoj när folk prövar nya saker och söker sig till oss för input. Om du känner igen dig lite och behöver hjälp med din turbosetup eller mappning, KONTAKTA OSS. 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?