MajoR push forward; 24h sträck i garaget- klarar vi Kinnekulle 18e?!

Huvanligen vilken insats vi har bakom oss med Robin Antonssons Time Attack Supra som kan vara det största Japanska racebygget i Sverige hittills! Det var fullt ös i garaget hela lördagen med mängder av gubbar på plats. Växelvis var det nog uppemot 10 personer som var igång med allt möjligt, garanterat en betydligt bättre dag är förra helgen som i jämförelse gick helt åt skogen…

 

 

Huvudprio var som ni säkert förstått nu när vi närmar oss BANKÖRNING FÖR SUPERIOR-FAMILJEN PÅ KINNEKULLE 18 JUNI det projekt MAJOR ägnat sig åt helt dedikerat sen uppstart.

 

Ni vet vad jag menar, och nu under upploppet så har vi haft världskrig med detta projekt sett till hur mycket resurser det svalt. Johan och Mattias har varit som dubbla admiraler över ett flottor och gett det en teoretisk chans att lyckas tills träffen nästa fredag med debut.

 

Utan deras hängivna arbete och mångfacetterade kompetens hade vi siktat på leverans någonstans kring 2011 kanske…

 

Även ägaren själv, Robin ”Phantom” Antonsson var på plats här under helgen för att under ledsagning av Gzon bygga det avancerade soppasystemet på bilen. Som sagt så står Superior för receptet på det där vi med Martins utbredda erfarenhet av detta kombinerat med vad vi lärt oss av bl.a MajoR 200MPH SOARER ska bygga något som flödar för effekten- och även klarar av att göra det under extremt höga G-krafter. Lovar mer info om det längre fram, men motorn och de hundratals timmar nedlagda börjar ge resultat nu:

 

 

Jag och Robin höll senare på natten in på tidig morgon med vissa grovjobb med chassie och soppasystem som ger oss ytterligare förbättrade odds för att få ut bilen tills banträffen. Alla inblandade i projektet vill verkligen få ut bilen nu, krävs det 24 timmars sträckpass för att lyckas så gör vi det- påminner mig mycket om hetsen inför ACTION MEET 2009 och jag bangar inte för sånt! 😉

 

En halv dag i telefon idag och anteckningsboken smockfulld av saker som ska fixas, nu blir det en intressant vecka fram tills fredag och Kinnekulle. Do or die…!

7 tankar om “MajoR push forward; 24h sträck i garaget- klarar vi Kinnekulle 18e?!

 1. Staffan E says:

  Ser bra ut!
  Var det väldigt mkt runt omkring motorn som har ändrats med eller varför var de så mycket jobb när motor mm redan var mappat och klart?

  Hoppas ni får fint väder på kullen och att allt lirar! Jag var i hällekis och jobbade idag, då sken solen och de var riktigt gött väder så hoppas de håller i sig.

  ps: ”största Japanska racebygget i Sverige” känns väll ändå lite i överkant? ;D

  • Micke_J says:

   Staffan: Allt som hade gjorts innan av föregående firma har i stort sett gjorts om, det är få grejer från fabrik som sitter kvar där de satt från början. Må verka enkelt om man bara skyfflar undan och gör nödlösningar som de hade gjort, men visar sig hur otacksamt det blir nu när man ska in med en ny setup.

   Jag diskuterar mer än gärna ett motsvarande Time-Attack projekt som är av högre rang än detta. Menade inte på allt vi har gjort i detta moment, utan i helhet. 🙂

 2. Staffan E says:

  usch då, alltid segt att göra om dåliga jobb 🙁 förstår att de tar tid. Men bra att allt görs riktigt nu.
  Ja tvivlar inte på att den kommer bli riktigt snabb, tvivlar inte heller på att den kommer vara en av de snabbaste japsarna i år men ja tolkade det som att du menade att det var den mest ombyggda för racing. Alltså ett rent racebygge och där är listan ganska lång även när det gäller japsbyggen om man kollar runt lite.

  • Micke_J says:

   Staffan: Roligt med respons! Skrev lite i senaste inlägget om vilka racebyggen det finns i Sverige som skulle vilja ta en fight mot detta bygge och t.ex. Våran BNR34 som varit Sveriges snabbaste Japs inför denna säsong. Lista dom du tror kan mäta sig mot dom, vore kul attt arrangera en battle så att folk inte tror vi bara snackar upp oss- själcklart vill vi ju tävla också! 😀

 3. Staffan E says:

  Finns ett par fina byggen som kommer bli snabba men att lista de känns lite onödigt då det är jrm evosarna och eran r34 som är snabbast och verkligen har presterat vilket är grymt skoj enligt mig. Robins kommer säkert också att hamna där i topp. Att lista ofärdiga projekt känns som att försöka ta äran från de som verkligen är snabba och det var inte min mening.

  Och det var som sagt inte hur snabb den kommer bli jag undrade över utan mer om hur kraftigt ombyggd för bana den verkligen är. I mina ögon är ”största race projektet” mätt i hur mycket ombyggd bilen är inte resultatet. Om man kollar på en bil som är totalt strippad, flyttat motorpaket bakåt en halvmeter, riktigt bur, torrsump, plangolv, riktig venturitunnel etc(vet två japsare som byggs så här just nu) Så är det ett större projekt även om bilen inte blir snabbast. Men jag kanske tolkade dig fel helt enkelt. För snabbaste japsbygget kan de säkert bli 🙂 men större och mer omfattande projekt finns det garanterat.

  Hoppas ni får ihop allt ikväll, om jag hinner blir det att köra upp och kolla på fredag!

  • Micke_J says:

   Bra skrivet Staffan, vi är största entusiasterna du kan hitta och pinkar aldrig revir. Intresset i Sverige måste växa, så då gäller det att peppa konkurrenter också att komma med demobilar som rör om i grytan lite. 🙂
   Hoppas du kommer på fredag så får vi fortsätta våran diskussion!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?