Låt oss snacka Honda NSX Type-R, Japans dyraste bil?

För alla er som gillar Honda så sprang jag på en extremt sällsynt NSX Type-R -02 på auktion idag. 1270kg och 290HK++ från fabrik är bara början av historien för denna supersportbil.

 

Men det var efter att ha sett prislappen på brutala 8.5 miljoner yen (strax över miljonen hemma i Sverige) som jag bestämde mig för att göra en snabb research på dom; och låta er andra fylla på med info!

 

Det krävdes bara en snabb koll på WIKIPEDIAS ARTIKEL för att förstå att detta förmodligen var för den extrema entusiasten, eller kalla det ett koncept av Honda. Varje motor var handbyggd på en line som endast användes för racemotorer, och processen att viktjustera och balansera all hårdvara var tio gånger nogrannare än på en vanlig NSX.

 

 

Även i kaross och inredning sparade man inte på krutet, och allt från en massa delar i kolfiber till att man använde speciellt material runt spaken istället för läder (sparade hissnande 10gram i vikt) gjorde att detta verkligen var ett hantverk närmare Aston Martins skola än en fabrikshottad variant.

 

Målet med bilen verkade ändå att hävda sig mot sin Italienska mer etablerat flambojanta huvudrival: Ferrari 360. Faktum är att Honda lyckades att köra exakt samma tid som värstingen ”Stradale” på Ringen. Mission complete.

 

Men ärligt talat såldes nog inte speciellt många ex, och modellen är nu alltså mer av en samlarbil än ett realistiskt alternativ till en splitt ny Nissan GT-R.Men förbannat cool är den ändå, se detta klipp där den åker en provtur:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=ymO2YBDccgk

 

Kommer vi någonsin få se en NSX Type-R i Sverige? Nej det tror jag knappast. Det är inte ens lönsamt att ta hem en automat NSX från Japan då deras värde står sig högt där. Men de är en del i JDM-sportbilens historia. Och om du vet mer om den, kommentera mer än gärna! 🙂

15 tankar om “Låt oss snacka Honda NSX Type-R, Japans dyraste bil?

  • Micke_J says:

   Då måste vi sälja Supran, Skylinen och Soarern. Känns sådär… Men balla är dom, finns en mytomspunnen ”GT” variant också. Vet att jag sett den testas mot nya GT-R när jag tänker efter?!

 1. Björn E says:

  Kan nästan garantera att det kommer köpas en NSX framöver för min del.
  Sen om det är om ett år eller om två år låter jag förbli osagt, i mitt fall handlar det dock inte om en type-r isåfall utan en ”vanlig” NSX. 🙂

  UNDERBARA BILAR!

 2. Sir_Pierre says:

  Alla dessa bilar var riktigt grymma och riktigt för dyra för marknaden.

  Dessa Type R var det som gjorde hela ”Type R” Bagden som honda idag lever på.

  helt otroliga bilar som dom fortfarande inte hittat nått typfel på, Honda var långt föra sin tid när dom byggde NSX. Inte minst designmässigt hehe.
  trots sina 280hk så spöade den allt på sin tid.. ferrari 355, porsche 911 osv osv
  men overall en väldigt genomtänkt bil. tog 4 gånger längre tid att sätta ihop än övriga hondor.. titaniumstakar osv osv.. helt sinnes vad före dom var

  Enda som är vassare än type R är ju Type R GT , Som jag kallar swan neck,
  extremt limiterad och extremt dyr, är ganska säker på att MR Bean äger en sån.

  detta var som dåtidens Enzo FXX, precis som Schumi var med och skapade Enzo så var Ayrton Senna med och skapade NSX, Det finns en skithärlig video på tuben där han kör skiten ur en NSX i sina stiliga loafers 😉 kolla in det Micke

  det har ju setts conceptbilar på en ny NSX på ringen men det ligger just nu på is eftersom ”krisen” kom.
  var ute efter en Acura NSX förra gången dollarn var låg men vågade inte projektera.man ska ju heslt ha en 96+ med 320hk motorn. och om man vill ha klassiska popup lampor eller grodögon är en smaksak.
  icke att glömma när det gäller NSX.. det kostar nästan inget att leva med och serva(förutom delar..sviiindyrt)

  • Micke_J says:

   Pierre som vanligt guru i ämnet. Nästan så man lägger ut sådana topics bara för att se vad han har att bidra med. Jag har hittat en NSX som äter alla andra NSX. Tänkte visa den i bloggen snart. Mugen RR heter den. Helt sinnes, men bara visats på Auto Salon -09 hittills.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?