Längesedan det bloggades om auktioner och retro-JDM?

I takt med att event efter event avlöser varandra och klipp från SUPERIOR-TV och SUPERIOR MEDIA bara väller ut, så kan man ju få känslan av att våran huvud-syssla kommit på snedden lite?

 

Men så är inte fallet, däremot saknas väl tiden bara att blogga lite om det. Måste ju även kicka igång våran examinerade praktikant BRENNA som varit dålig på att blogga sista tiden, mycket p.g.a. nytt jobb så det är förlåtet- men ändå… 🙂

 

Har haft ett uppdrag ett tag nu att leta lite äldre Nissan, men priserna är under högsäsong lite väl höga även om man såklart inte kan sätta rimliga värden på entusiastbilar. Idag sprang man på något man tyckte var väldigt märkligt vid första anblick, men sedan faktiskt blev ”fulkär” i (kan man bli det, ett derevat av order ”fulsnygg”?!).

 

 

Detta är alltså en HGC211 Skyline som hottats lite enligt ett stuk som kallas Super-Silhoutte om jag inte minns helt fel. Detta mynnade sedan även ut till ”Bozoku” som är en tolkning av detta med överdrivna frontläppar, vingar och sidokjolar.

 

Har nog skrivit ett inlägg om det för något år sedan, om det mest brutala (enligt mig) som gjorts på Japansk mark inom racing. Nästan lite ”Grupp B” fast på en bana känsla över det, detta klipp förmedlar känslan väl:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=mfOXI2vPacw&feature=related

 

Hmm, kanske inte en tydlig dragning till ovan bil ändå. Men då hittade man en äkta DR30 Skyline istället med helt rätt stuk från den tidsåldern:

 

 

Tyvärr förbjöd Gzon mig på några impulsbud i detta skede av säsongen, men alla ni vet att OLD SCHOOL JDM är något vi är väldigt stora fans av och försöker sprida så gott vi bara kan.

 

Därför extra kul att se en viss Datsun 240Z från Dalsland röna stora framgångar på olika träffar, även om den idiotiskt nog inte verkar plocka pokaler. Tänk att en så gammal bil ändå hamnar under ”nytänk” kategorin…?!

 

 

Nåväl, ska fortsätta här på kontoret nu efter rundan på de Japanska auktionerna är avklarad. Senare idag kommer fler bilder från VINGÅKRATRÄFFEN och vi har ju även lovat er en TRAILER AV SUPERIOR MEDIA ikväll klockan 20.00 här i bloggen…

 

När ska någon mer våga anlita oss för ett tvättäkta JDM köp DIREKT FRÅN JAPAN? Vilar en helt sjuk potential av tuffa byggen som skulle dominera scenen om man bara vågade…

 

…kanske får man själv plocka hem något bara för att visa var skåpet ska stå! 😉

6 tankar om “Längesedan det bloggades om auktioner och retro-JDM?

  • Micke_J says:

   Såg en till sådan idag, de är fan också riktigt balla och underskattade! Inte lika ”vassa” som en Skyline eller 240Z såklart, men ändå så old school JDM det bara kan bli!

 1. Erik Jonasson says:

  Det räcker att ni på Superior gillar den, de slog högre än ta nåt pris på wang. Kul att ni uppmärksammar den. ska bli roligt att se om oldschool-JDM trenden som är hur stor som helst i Japan/Usa m.m. kunde nå Sverige någon gång? Hoppas jag har inspirerat lite iaf..Själv tackar jag Clubjdm.se som sitter på enorm kunskap om stilen.Mvh/Erik Jonasson

  • Micke_J says:

   Tack själv Erik! Smickrande att höra, till alla andra bil-entusiaster till trotts så känns det som vi inom (äkta) JDM har det lite mer broderligt i vårt bedrivande av hobbyn? Därför vi hoppas att det finns en win-win utan dess like med att lyfta fram byggen som din 240Z, så kanske någon ger sig sjutton på något liknande = då stÅr vi gärna till tjänst med allt från att ta hem bilen till att som för din del bara ha ännu ett ställe att få lite bekräftelse för allt hårt arbete och nedlagda pengar… 😎

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?