Köpsug? ”Old school” Celica med kameleont-lack; hit or shit?

Idag är det lika lugnt på bloggfronten som vi förvarnade, men senare inatt kommer ett inlägg på samtliga bilar vi har sköna SUPERIOR SELECTED FEATURES på att se fram emot. Men för att underhålla er lite smått, så övertalade jag en i Superior-familjen som är mycket nära att köpa en ”old school” Toyota Celica att skicka bilder på objektet för att dela med sig av i bloggen.

 

Hmm, varför är man motsträvig för att göra det tänker ni kanske? Anledningen är att han skäms så förbenat över att den är lackad i 80-talets och delvis 90-talets absoluta ”top of the line” färg; see for yourselves:

 

Jag tror åsikterna kommer gå isär här, men jag kommer sticka ut hakan och säga att jag gillar slakta heliga lamm och det är väl lite av vad detta är = en gammal klassisk Japanare som fått en i mångas ögon smaklös effektlack a lá europeiska (gamla) stylingtrender?!

 

Vad man hade förväntat sig så är det ju klockrent med en sober och mer racing-inspirerad färg (vit!) med den klassiska ”overfender-breddningen” och så grova Watanabe-fälgar med köttiga däck. Ni ser det framför er va?

 

Men jag… Mjo, jag gillar nuvarande färgen! Spekulanten (som vill vara annonym) på bilen avskyr den, men jag har börjat peppa honom för att behålla den och göra något ”vilt” av det hela. Har redan en bil i bakhuvudet som han ska använda som inspiration, och försöka få det till ett ”nytt möter gammal” koncept. Tror ni det kan bli bra…?

 

 

Det är Signal Autos gamla demobil ni ser, och när jag tänker efter så är nog detta inte en eftermarknadsfärg utan den väldigt sällsynta ”Midnight Purple III” som ett fåtal Skyline R34 GT-R M-spec fick från fabrik. Någon som har bättre koll på detta?

 

Vi får se när ”Mr. X” bestämmer sig för om han ska köpa bilen eller inte, jag är superglad för alla ni som sneglat åt ”Old school” JDM och det går hitta här i Sverige med alltså!

 

Men kom med lite kommenterer nedan om vad ni tyckte om Celican samt mina ideér. Lovar att jag inte har ömma tår om ni tycker helt annorlunda… 😉

3 tankar om “Köpsug? ”Old school” Celica med kameleont-lack; hit or shit?

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?