JDM-dröm uppfylld: Nissan Skyline DR30 Turbo RS-X på väg hem!

Ni som följt VÅRAN FACEBOOK (GILLA OSS!) vet att jag teasat lite om en gammal japansk bil som vi nyligen köpt DIREKT I JAPAN till oss själva. Well, its official; Nissan Skyline DR30 Turbo RS-X är modellen vi slog till på!

 

 

Vet inte hur mycket man ska romantisera detta, men fy sjutton så roligt det känns personligen att äntligen göra mer än bara ”predika” om hur folk borde satsa mer på det grymma gamla pärlor som finns i fjärran öst.

 

Denna modell är nog rätt så underskattad utanför Japan, men vi som sett bl.a. ”Super silhouette” racingserien som pågick under 80-talet så var det inte råare än denna modell (starkaste effektmässigt på sin tid, såklart!).

 

Det var dessutom den första Skyline med turbo också, vilket givetvis bidrog till att man själv valde denna generation som också är relativt prisvärd jämför med t.ex. de 10+ år äldre KGC10.

 

Just detta ex. är inte såpass finkänsligt av sig utan har uppenbarligen gått hårt på bana när man ser ingredienser som overfenders, GT-vinge, bur och rensad inredning. Funkar utmärkt för mig, som söker en känsla före att vara nördigt entusiastisk med orginal-utförande etc.

 

 

Bilen har sina battle scars och kommer som första station så fort den är reggad hamna hos Superior Workshop Syd i Växjö där Dan Toresson och hans gäng ska få ge den lite kärlek. Sen ska vi se till att den hörs, syns och väcker uppståndelse så gott det bara går kommande säsong.

 

Kanske en liten film av SUPERIOR MEDIA hinns med innan hösten blir för kall för en snart 30 år gammal Japan? 😉

 

[nggallery id=311]

 

Helt klart så känner man bara själv av den glädje som är i kroppen efter detta närmast spontanköp; att det finns mer mark att vinna med att plocka hem lite äldre Japanska sportbilar. Understryker det jag säger om att känslomässigt får man otroligt mycket för pengarna. Strunta i att vara snabbast, snyggast eller något sådant- bara köp och njut…!

 

…men jag kan lova att jag sällan fått så mycket frågor om en bil på väg som denna ”skrothög”. Uppmärksamhet verkar den med andra ord fixa rätt bra. Kul! 😀

 

Tveka inte att KONTAKTA OSS om du alltid snuddat drömmarna om en riktigt udda entusiastbil eller ett objekt som verkligen skiljer som från mängden att bygga på. Vi hjälper med allt inom JDM!

15 tankar om “JDM-dröm uppfylld: Nissan Skyline DR30 Turbo RS-X på väg hem!

 1. Steffen says:

  Ja det där är ingen direkt skönthet, den är rätt ut sagt skitful…… MEN… Den utstrålar Japansk råhet och har karaktär som få. Har samma känsla för min gamla Legacy från 92 (som fortfarande är relativt modern dock). Man börjar ju bli rätt mätt på alla 90-talsbilar som fullkomligt invaderat Sverige under 2000-talet. Man hittar skylines, supror, subarus… tja de flesta potenta bilar som Japan producerat men 80-talet och bakåt är ju ett ganska nytt territorium för JDM-scenen. Det finns givetvis några få riktigt fina exemplar som rullar på de Svenska vägarna men på tok för få. Vill själv se mera av de gamla sportvagnsåken från Japan för det är något speciellt med gamla bilar, känslan av att sitta i något som kanske är lika gammal som en själv eller äldre är obeskrivbart, känslan att köra ett sådant fordon är förmodligen ännu bättre…. Köra på bana… Priceless???
  Hoppas på att fler tar chansen och ger sig in i Oldschool-träsket. Om man tycker att pimpade Volvo 740’s e ballt så skall man veta att Japaner gör ALLT bättre/värre med sina fyrkantiga vrålåk 😉

 2. lego says:

  undrar om det inte är samma märke på mätarna som dom som satt i min bil när den kom från japan, tror i alla fall dom skulle passa bra i den här. Avgastemp, oljetryck och oljetemp. Hojta till om det är något jag kan sponsra med 😉

  • Micke_J says:

   Bättre skicka ett mail om du är intresserad av ett prisförslag. Detta ex. är ju tänkt att bli en demobil, så svårt att säga. Men vill någon ha en DR30 är det inga bekymmer att ordna en liknande eller i originalskick! 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?