INFÖR: Bilsport Action Meet 2011 @ Mantorp Park – Kommer du?!

Efter en helg som sög upp i ett stort svart hål när man besökte fel sida på dygnet och energin tröt stundtals; så laddar vi om inför BILSPORT ACTION MEET 2011  nu på lördag den 6 Aug!

 

Eventet hålls i traditionell ordning på MANTORP PARK och vi får se det mesta och bästa i dessa kategorier.

 

Detta inlägg är för att du ska få en överblick över vad som kommer ske här, och för att skriva en kort kommentar nedan om du kommer eller inte. Brukar alltid vara gott om publik här, och då blir stämningen alltid på topp. Är nästan lite synd att vi inte har fler stora event som Action Meet, så se till att inte missa detta!

 

402m Dragracing, Sveriges elit av snabba gatbilar på startlinjen:

 

 

(I dagens läge så kommer våran ”streak” spricka detta år med roliga Superior-bilar på startlinjen, men en BPU-trimmad JZZ30 Soarer som tillhör en kund ska ev. få låna ovan bils slick och se vad man kan sätta för tid?! I övrigt så är detta faktiskt riktigt sevärt, även om hysterin under 2000-talet med att åka snabba 1/4 mile tider lagt sig så kommer det alltid balla bilar till Action Meet!)

 

Prova på Drifting i Pariser-kurvan:

 

bBil

 

(Bilsport har varit tröga med att skapa förutsättningar för de som söker sig till drifting, men förra året på Action Meet tyckte jag man bjöd på rätt skaplig show med ett par väldigt intressanta bilar? I år har de ett vänligare format för ”vanligt” folk så vi får se om det lockar folk eller ej…)

 

Gymkhana/Konbana för att visa dina ”RS-skills”:

 

 

(En av förra årets favoritplatser för de i Superior-familjen var konbanan som rullar på hela dagen under Action Meet. Tror många kommer återvända hit, då det är gott om körtid- men ändå perfekta förutsättningar att stå och snacka i line; samt komma/gå som man vill!)

 

Utställning och bedömning av show/gatbilar med massor av pokaler:

 

 

(Som alltid kommer det krylla av fina byggen här då det är en mindra lastbil med pokaler som ska delas ut. Våra vänner Christoffer Geiros och Lukas Kooz kommer nog ha en ”epic showdown” mellan vem som blir årets bygge. Är diplomatisk nog och säger: må bäste man vinna- om nu inte en ”dark horse” kommer och snor priset!)

 

Vi ska också passa på och lyfta upp en ”favorit i repris” från ACTION MEET 2010 när Peter Björck och Armin Avdic med sina två 1000+ HK Supror hade en intern battle; men också hjälpte varandra mer än bara sportsligt. Det ledde dom till varsin 9-sekunders repa och som ni ser bland det mest minnesvärda som skedde den säsongen, se och njut:

 

 

Swedens fastest’s 6-speed Supra’s – Armin vs Björck @ Action Meet 2010 – Superior Syd from Superior Media on Vimeo.

 

Ni i Superior-familjen som ska dit, ta givetvis på er era Superior T-shirts och se till att säga hej till oss i Superior Media crew som kommer vara där och filma. Kommer även ett gäng SUPERIOR SELECTED PHOTOGRAPHERS som tar de bästa bilderna från eventet; så du vet var du ska surfa in efteråt också!

 

Skriv gärna i kommenterar nedan om du kommer på träffen då vi som alltid säkerligen kokar ihop lite roliga småsaker ”inom familjen”.

 

Nu är det bara hålla tummarna för fint väder så ses vi på Mantorp under lördagen! 😀

12 tankar om “INFÖR: Bilsport Action Meet 2011 @ Mantorp Park – Kommer du?!

 1. 1JZ Tompa says:

  Jo,kommer så klart med min Soarer.Även om jag har lyckats övertala
  mina orginal turbos att leverera 1,6 bar så förväntar jag mig inget mer än att
  hamna på den nedre halvan av resultatlistan i klassen bakhjulsdrivet med
  överladdning.Det finns SÅ många snabba byggen på Action Meet.
  Kommer ändå att njuta av varje minut!
  Hoppas att min drivlina pallar slicks och klistrad startplatta!?
  Ser fram emot att träffa så många ”familjemedlemmar” som
  möjligt!
  JDMmm….

 2. Ronny 'JAM' Thomasson says:

  I’m game! Väntar bara på ett brev från Fabas. =)
  Jag kommer att inrikta mig på stippen och (doh!) stora driftingen.

  På strippen är det framför allt brödrarna Uhr (Robban & Kalle) som jag ska övervaka. De äger och driver kanske som bekant en av Sveriges mer kända SAAB tuners, Nordic Uhr. Jag ska dessutom min egen mjukvara masserad av Rolf denna helg! 😉

  På driftingen… Ja, allihop ska bevakas väl? Som du nämnde är det väldigt dålig info om detta, vilket Andreas (Raidopower) och jag också diskuterat lite. Tråkigt, men det blir nog skitbra ändå!

 3. Steffen says:

  Tanken är att delta i RS-banan igen och se ifall man kan få till nått okontrollerbart ställ i den hala Parisen men har lite tekniska problem med främre lambdasonden så man får se. Skiter sig vädret så stannar man dock hemma å laddar inför JDM Faceoff istället 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?