GALLERI: ”På tal om inget”, Steffens bilder från Sydsvenska Rallyt!

Något vi är alldeles för dåliga på här i Superior-bloggen är att ta tillvara på att möjligheter vi har att dela med oss av alla roliga saker folk inom familjen också pysslar med.

 

Då menar vi inte deras vardagliga liv eller så, utan oftast att de på ett rätt självklart sätt beger sig mot motor-events och dylikt som inte är ”sanktionerade” (rätt ord här?) av oss själva.

 

Givetvis finns ju där mängder av händelser värdiga ( 😉 ) att publiceras här i bloggen. Men siten är tyvärr inte öppen nog för att göra egna inlägg så folk smidigt kan dela med sig av det i en lite roligare form än bara sin personliga FACEBOOK (KLICKA FÖR VÅRAN).

 

Lösningen på detta var ju det (just nu) på is lagda community vi arbetade med, men efter sommarens stora framgångar med SUPERIOR SELECTED bl.a. så känner vi att 2012 års site kommer knäppa mängder av flugor i en smäll.

 

Men just nu får det ske manuellt, och idag delar vi med oss av ett galleri som Steffen Nilsen skickade till mig från när han var på Sydsvenska Rallyt tidigare i sommar:

 

 

dsc03791

 

Finns inte mycket till en blogg-story att berätta till respektive bild, men när jag idag tog tag i den lilla inkorg jag sparar när folk mailat mig bilder- så kunde jag inte låta bli att charmas rätt grovt av denna samling foton.

 

Nästan så man skäms lite att man inte slängt upp dom tidigare, för även om det säkerligen finns bättre tagna bilder; så är känslan i dessa riktigt bra enligt mig!

 

 

Ofta glömmer man bort vilken jäkla tuff bilsport rally är, trots att det på mångas topplista är t.ex. Gruppe-B som är i topp när det gäller ”ballaste racing-serie någonsin”. Eller har jag fel? Även om dagens mer etablerade rallyklasser och t.o.m. WRC är väldigt tanigt i jämförelse med 80-talets stora (förtjusande) skräck; så är det j*kligt nice att titta på!

 

[nggallery id=333]

 

Stort tack till Steffen som jag mer än insisterar på måste ta med resten av media-crew i Superior-bloggen dit nästa år. Vet att vi har kollegor i branschen som kör rally, och man har mer än en gång tänkt att göra verklighet av att besöka det Svenska Rallyt i Värmland- men det har aldrig blivit av…

 

Har vi flera ”rally-nördar” här nere som har lust att lista the main event ifall man verkligen skulle vilja göra något galet bra inom denna sport (inom norden)…?

 

Bra tillfälle att nämna också, att det alltid är värt att slänga iväg ett mail med en idé, bild eller liknande som ni tror skulle göra sig bra här i bloggen. Info@superiorimports.se är adressen! 🙂

3 tankar om “GALLERI: ”På tal om inget”, Steffens bilder från Sydsvenska Rallyt!

 1. Steffen says:

  Hihi… vart ju ett tag sen man skickade bilderna 😉 Finns väl inte speciellt mycket och säga angående årets SSR. Det hölls i och kring Ljungby under första helgen i Juni och det vart riktigt varmt väder.
  Tror det är andra gången jag varit på rally och förra gången var nog kring mitten av 90-talet när ”Gullabo” Jansson vart ute och gjorde skogarna osäkra 😉
  Valde att ta med mig kameran och försöka lära mig ta lite roliga actionbilder och när det körs i skogen så kan man räkna med att det händer saker på bilderna 🙂
  .
  Har en väldigt begränsad utrustning när det kommer till fotografering, kör med en Sony Alpha 350 med Sigma EX 28-70mm å så ett UV-filter på de.
  Finns så otroligt många aspekter man måste hålla reda på. Ljuset, vinklar, övrig publik, rallybilarna såklart 😉 men också det viktigaste av allt, din personliga säkerhet. För när man inte har ett lite vettigt tele-objektiv så får man oftast söka sig så nära vägen som möjligt samtidigt som man skall ha i åtanke att de där rallyförarna kan hitta på massa intressanta stunts som kan resultera i massa otäckheter.
  .
  En sak är iaf säker, rally är så fruktansvärt kul för där är man nästan mitt i all action (så länge som det är på grus, dvs mindre avspärrningar). Dessutom så blir det smått spektakulära bilder med allt grusstänk men det är något man som fotograf men även vanlig åskådare måste ha i åtanke, det kan regna sten nått så innihelvete om man står galet till så då måste man vara beredd att skydda optiken. Dessutom dammar det något fruktansvärt eftersom det var så varm och torrt.
  .
  Fler bilder finns @ http://www.garaget.org/mypage/gallery.php?user=23174&album=17135 men är inte såvärst redigerade men ger iaf en lite bredare bild på vad som rullade i skogarna utöver Japsarna 🙂
  För er som är sugna på att titta på SM-tävlingarna så har ni möjlighet den 12-13 Augusti då det är Snapphanerallyt kring Hässleholm, 15-17 September East Sweden Rally kring Linköping samt 7-8 Oktober KMK-Trofén kring Katrineholm

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?