Idag blev man misstänkt för bedrägeri… På BILTEMA!

logo-biltema-se-blue-text1

 

Hah! Mycket har man varit med om, speciellt i sina yngre dagar precis som de flesta av oss. Men idag höll man på att smälla av av förundran över folks idiotiska omdömme och fingertoppskänsla i överlag. Sådär lagom långt efteråt så var det faktiskt en rätt rolig historia…

 

Åkte mot våran revisor och vart tipsad på vägen av Niklas från HBG om att ”torkarblad från Biltema är grymma, byt dom redan nu om du kan”. Så fick bli en liten avstickare trots tight schema och allmänt brått.

 

archive_product_images_58_large_58-232_lKliver in i butiken och kan rutinerat leta mig fram till vilka längder jag ska ha till kärran. Däremot verkar hyllsystemet och vad som står på förpackningen inte lira helt, så precis när jag betalt (och då menar jag sekunden jag ska stoppa ner dom i påsen och gå ut) upptäcker jag att en av dom är fel längd på.

 

Hmm, Biltema och deras ordning och reda. Jaja!

 

Stegar in i butiken igen och hugger första bästa 40-åriga sega gubbe jag kan hitta. Han verkar inte förstå först, utan reagerar en smula disträ men inte så att han är ointresserad. Peppar upp han lite extra och ger han kvittot i handen så han ska haja biffen och helt enkelt byta så jag kan få en torkare med rätt längd istället.

 

-”Ehhh, men… Har du kommit IN med dom här nu alltså?”

-”Just det, köpte dom nyss. Här har du kvittot. Erat hyllsystem lirar inte…”

-”Men…Alltså…Du borde gått till kundtjänst… Men… Jag fixar det…”

 

Så förvann han bort till sitt kontor och var borta i… 5min…10min…15min (f*cks sake jag har ju bråttom!) och efter 20min så börjar det klarna upp för mig att han antingen gått på lunch eller så…? Nej för fan, inte kan han tro…?

 

Tittar uppåt och granskar kontorsdelen av detta välbekanta etablissemang som man handlat delar på i snart tio år. Senaste åren med regelbunda besök på vanliga slitvaror. Ser att på övervåningen så står ju liraren och stirrar på en dataskärm ihop med en kollega?! WTF?!

arrestKan direkt med min bakgrund som väktare och ordningsvakt haja att de tror man är en förortslodis som försökt sig på ett bedrägeri av någon form. Men vågar inte dra den slutsatsen helt eftersom jag i hela friden inte kan haja varför man vill göra det på E N vindrutetorkare när man dessutom enkelt kan kolla kvittot och direkt utesluta det med klockslag, alternativt bara fråga kassörskan som man nyss betalade till.

 

Så kommer mannen ut, en rätt slätstruken figur med ett par vanvårdade kilon för mycket- och inte direkt en utstrålning som säger ”hey, I love my job!”.

 

-Ahh, ber om ursäkt att det tog lite tid. Var tvungen att kolla upp lite saker…

Seriöst, ska man behöva vänta så länge. Du trodde det rörde sig om ett bedrägeri, eller hur?

-Mjoo, det stämmer. Vi kunde ju omöjligen veta var du kom ifrån *med en gräsligt dryg ton*.

-Du måste vara Sveriges största åsna.

-Vaaa? Vad säger du?!

Att du måste vara Sveriges största åsna! Hur fan kan du på allvar tro att man gör ett bedrägeri för en vindrutetorkare?? Du fick kvittot direkt av mig och allt ju?

-Jo, men… Det händer ofta och… Ja… Jo…

Jesus christ mate, du är fan inte klok. Men jag förstår att du helt enkelt jobbar i en bedrövlig arbetsmiljö. Trist.

Ehh, ja. Jag ber om ursäkt. Ska ordna ett återköp på en gång.

Jo tack…

 

Sjukt! Med facit på hand så var jag ändå i Botkyrka och där rör ju sig alla typer av ”fel” folk så man kan förstå mannen i fråga. Men kan man efterlysa lite mer fingertoppskänsla för vad för människor man misstänker för ett sådant bedrägeri med sådana småsaker som target, dessutom inte ta de enkla stegen innan man drar igång en balett med att kolla videoövervakning etc? 😀

 

busted

 

Äsch, stackaren skämdes säkert arslet av sig när man stack och ärligt talat skrattar man åt historien nu. Dock inte då när man vart 30min sen och var tvungen att stressa ihjäl resten av eftermiddagen för den sakens skull. Men c’est la vie = livet går vidare… 😉

 

Så vad är eran teori, varför blev moi stoppad på ett så trending ställe som Biltema? Följande alternativ finns att tillgå:

 

1. Det gick tydligt se mitt polska ursprung = given tjuv och bara haft flyt hittills att inte fastnat i liknande kontroller.

 

2. Jag hade köpt T V Å nya torkare och skulle alltså byta båda. De flesta Biltemakunder byter bara den allra nödvändigaste, klart misstänkt beteende!

 

3. Gubbfan läser Superior-bloggen och hatar den, så ville därför jävlas med mig. Är rätt säker på att den nya torkaren jag fick hade ett PBZ klistermärke också. HMM! 😉

 

Stay cool folks, nu följer en riktigt mysig middag ute istället för ihopbrutna historier…

11 tankar om “Idag blev man misstänkt för bedrägeri… På BILTEMA!

 1. Dan T says:

  hahahahahaha garvar magen ur mig. nada av de 3 alternativen.

  4: Han hade sett bilden av dig när du åkte volvo, å nu japs.
  sur som fan över att du har fått förstånd nog att lämna denna container för något roligare 🙂

  ASG!! Dagens otroligaste händelse

 2. Jocke says:

  Kan förstå dom (jobbar själv i butik)…allt för många som tyvärr köper en vara och går ut och lämnar den i bilen exempelvis och sen går in i butiken och hämtar en exakt likadan och sedan letar upp en i personalen och vill göra ett återköp/byte.

 3. Steffen says:

  Hehe, vart rätt rolig läsning på Zatzy a.k.a. vuxendagis med rejäla sandlådor 😛
  Jag kör stenhårt på numero uno. Är tyvärr en aningen jobbskadad och man kan få en hel del fördomar där mot allt och alla.
  Intressant val med åsna föresten, har nog aldrig hört den varianten 😉

  • Micke_J says:

   God Morgon Steffen!

   Faktiskt så var kommentarerna på zatzy rätt sårande först, man är bara människa. Men med perspektiv på saker hajar man att de inte följt min blogg och då är det lätt ifall man är van vid idioter att de kanske tog min story på största allvar eller något…

   Ja, åsna är ändå inte sådär stenhårt förolämpande. Ingen är mer formell och artig än mig i butik då jag som väktare VET hur tufft många kan ha det med folks ignorans och dumhet. Men tyckte fingertoppskänslan var zero i det här fallet och man låter inte en kund vänta i över 20min utan att säga wtf som händer. Jag hade mer än gärna samarbetat om han sagt att ”men hmm, du skulle inte gått in i butiken med varorna. Nu måste vi kolla så allt är OK.”. Lovar att det gett en smidigare ton på allt! 😀

 4. Peter says:

  haha.
  just därför man inte hänger på zatzy, bara en massa besserwissers där ändå.
  finns bättre forum än det.

  jobbar själv i butik så vet hur kunder är. de gör inte alltid rätt eller går till rätt ställe osv. o det får man acceptera. men det innebär inte att man måste vara dryg o otrevlig o misstänka varenda kund som gör fel.
  ett trevligt kundbemötande gäller.

  • Micke_J says:

   Jag borde kanske förtydligat att säljaren som först och främst bara lämnade mig i 20min utan någon förvarning, faktiskt var riktigt onödigt otrevlig mot mig när han nu bommat att ta fast ”en snattare”. Mitt hopp om folks sunda förnuft att man inte är dryg hursomhelst tillbaka straffade sig… 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?