GALLERI: Detaljerna som gör monstret, close-up på Ferrari F40 LM!

Under gårdagen fick man här på Rivieran i Frankrike väldigt oväntat ta sig en titt på en äkta Ferrari F40 LM (Le Mans). Här kommer lite bilder på

 

När Enzo Ferrari insåg att åldern snart skulle ta ut sin rätt, så bestämde de sig för att bygga F40 som det ultimata inom deras kunnande- och LM var en modell som utvecklades för privat racing inom bl.a. IMSA-serien.

 

Detta ex. sprangs på hos en handlare i Monaco som då tvärt skulle rea ut den för ca 2 miljoner :- SEK då det var lågsäsong och värdet på en F40 hade en temporär svacka. Idag ett år senare ligger de på det dubbla, fråga mig inte varför- men antar det bara är så med exotiska sportbilar…

 

 

Nu står den iaf. hos en bekants garage vars kusin är lyckliga ägaren. Lycklig över att bara få se en så sprudlar ju tankarna på att få åkt med en sväng, men när växellådan har ett väldigt kort intervall och renoveringen går på 15 000 Euro i bara reservdelar, samt att försäkring och dylikt inte är så busenkelt.

 

 

Därför får man bara vara glad över att bara få ha tagit dessa bilder och sett in real life vad riktig racing mer än 20 år sedan handlade om. Det är minst sagt imponerande vilket ihopplocka av sånt man själv hunnit skrapa ytan på inom JDM-tuningen som de redan då hade full koll på, se på den maffiga lösningen för överladdning på dubbel-turbo V8 maskinen:

 

 

Mycket av prestandadelarna är ihopplock från alla möjliga tillverkare, den som tror Ferrari gjorde allt in house själva är nog ute och cyklar. Sen har en del bitar också uppgraderats genom åren, sammanlagt hade denna bil kvitton och historik för över 80 000 Euro (!!!).

 

Vet därför att även om det är en drömbil utan dess like, så är kostnaderna att äga en sådan legend kanske lite mer än det smakar. Men hade man haft löjligt mycket pengar och inte brydde sig alls, utan bara ville ha bland det ballaste som går att köra så…? 😉

 

[nggallery id=329]

 

Skulle kunna skriva hur mycket som helst om varenda bild i detta galleri, allt från märkning på de lätta Lexan-rutorna, till lösningen av den gigantiska wastegate-ventilen och självklart hur ren bilen är under sina för funktion lösningar i varenda karossdel. Underbart!

 

Stod en hel del andra riktigt gamla klassiker i garaget också, men denna hade överlägset störst sex-appeal. Men kanske lägger upp bilderna på en Rolls från 1930 bl.a. en vacker dag.

 

Njuta av dessa extremt porriga bilder så länge, nu är det dags för lite mer sol i unika Monaco! 🙂

2 tankar om “GALLERI: Detaljerna som gör monstret, close-up på Ferrari F40 LM!

  1. David.J - Superior Media says:

    så underbar bil. Inredningen älskar jag. En växelspak och en ratt. Lite mätare med de viktigaste. Så enkelt och rått. Inte som de nya ferrari som har spakar, vred å knappar till allt möjligt.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?