FEATURE: Cimmys Mazda RX-7 Time Attack ”Street” av Bilbilder.se

Veckorna passerar snabbt här i bloggen, och vi har ett litet lager av SUPERIOR SELECTED ”features” att publicera mellan alla event- så låt oss utan mer onödigt ordande presentera Cimmy Auregårds Mazda RX-7 ”Series 8” i en kvick session tillsammans med Martin BILBILDER.SE Persson:

 

(Cimmy köpte bilen av oss på Superior Imports för ett antal år sedan. Kjolpaketet (C-west + Mazdaspeed) och fälgarna (Volk CE28N) fanns redan då, men han har på ett smart och snyggt sätt gjort bilen ännu mer extrem med öppna lyktor, ventilerad kolfiberhuv och splitter samt GT-vinge. Kan man kalla det Time Attack ”street” stuk?)

 

 

(Martin har som specialité att fota med blixt, och genast tänker ni ”t.o.m. min telefon fotar ju helt OK med blixt”- men då vill jag att ni försöker replikera en bild utomhus på samma vis som här. Även om detta inte är mer än en ”snabb-session” så är det bara njuta över det jämna flöde ljus som verkligen lyfter fram färgen ”Innocent Blue Mica” som förmodligen är en av de snyggaste och exklusiv ”Series 8” årsmodellerna av RX-7…)

 

 

(Det fanns nog mer potential i detta underlag än vad bilden visade, på någon vänster hittade vi en yta med massor av vägsalt på backen. Med lite höjd fick Martin en bra tagning som visar vilken optimal storlek det är på GT-vingen i kolfiber = inte för bred eller hög. ”Street” helt enkelt, även om farbror blå inte är dess största fan förstås…)

 

 

(Kanske min favoritbild sett till vilken härlig inramning det gröna gav bilden. Kredds till mig själv som på ett proffsigt vis höll undan grenarna på ett optimalt sätt för att bilden skulle bli så bra (eh… nä). Kan passa på och nämna att till framtidsplanerna så ska chassiet bytas ut helt från original (!) Bilstein Type-RS och därmed en ännu aggresivare framtoning. Can’t wait for that!)

 

Cimmy är ständigt i farten med att uppgradera mer och mer på bilen, och till denna säsong har motorn varit högsta prioritet. Efter ett par resor fram och tillbaka, så slog han till på ett komplett Haltech-styrsystem som vi på Superior ska mappa till inom kort. Under huven har vi annars en singelturbo och portad & förstärkt motor ifall ni undrade…

 

[nggallery id=339]

 

Vill ni läsa mer om specen och se flera bilder rekommenderar jag verkligen CIMMYS GARAGET.ORG (KLICKA!) där han öppenhjärtligt skriver allt om denna tokfeta RX-7. Till sist bara en konsekvent thumbs up för att bilen är byggd för att användas och varje lite skavank till följd av detta; är ett stolt ”battle scar”. Uppmuntrar fler att ha den inställningen med sin JDM-sportbil!

 

Martin ”BILBILDER.SE” Persson kommer fota med oss på JDM Face-off @ Mantorp Park kommande söndag 21/8. Ni som vill boka honom på en session behöver bara kommentera nedan för att få mer info.

 

Hoppas på lite respons här, det är inte ofta men ser en såpass komplett RX-7 även om Cimmy själv på långa vägar inte är nöjd och ständigt uppgraderar.

 

Vad säger ni om att det snart t.ex. kommer en uppsättning MajoR Aero Canards och diffuser bak på den- kan det bli bra…? 😉

5 tankar om “FEATURE: Cimmys Mazda RX-7 Time Attack ”Street” av Bilbilder.se

  • Micke_J says:

   Kan vi nog lösa David… Alla i SDC kommer få erbjudandet som är extra förmånligt för er också under vecka. Missa inte (sista?) chansen att få en grymt minnesvärd samling bilder på er bil från 2011…

 1. Steffen says:

  Otroligt trevliga bilder från Martin som vanligt. Han levererar fantastiska resultat gång på gång 🙂 När det gäller Cimmys 7a så är den så fruktansvärt läcker i den blåa färgen. De småsaker som han förbättrat sen han fick hem den sitter verkligen som en smäck. En lagom blandning utav rått och stilrent, lite Time-Attack light kanske 😉 Kan tänka mig att med lite canards och en diffusor därbak så kommer det vara full jackpot 😀

 2. 1JZ Tompa says:

  Grattis Cimmy till vad som måste vara en av Sveriges absolut
  snyggaste RX7:or.Den blåa lacken med detaljer i kolfiber och CE28
  fälgarna är en supersnygg kombo!
  Tycker inte bilen saknar nått,men mer kolfiber kan man ju
  alltid klämma dit?
  Höll på att glömma,GRYMMA bilder!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?