Ett axplock bilder från första dagen på Frankfurt IAA bilmässa 2011

Innan vi går och lägger oss måste vi ju belöna alla våra trogna svenska läsares tålamod och uppmuntran med ett litet axplock blogg och bilder och från Frankfurt IAA bilmässan 2011 iaf?

 

Martin ”BILBILDER.SE” Persson och jag har sållat över de mest (spontana) bilderna han tog mellan varven av ca 90% filmande, mest ”100 seconds of…” typ av features som vi bestämde att göra. Slutsatsen är fyra stycken som alla har en liten story bakom sig.

 

Det blir mycket mer av den här varan, och vi hoppas ni förstår att det inte riktigt är det himmelrike man kan tro i tillgängligt nät och framförallt ro att lägga ut materialet vi fångar…

 

 

(SLS AMG Roadster var ju en efterlängtad release, och även om den vanliga versionen förmodligen blev så omåttligt populär tack vare sina ”måsvinge-dörrar” och starka koppling till gamla ur-klassikern SL; så ser denna riktigt bra ut utan dom. Däremot ifrågasätter vi om en verkligen är ”färdig” då det fanns många banala skvanker som att cabben så lite hafsigt ihoptryckt ut nedcabbad, och dörrar ärligt talat hade rätt dålig passform mot karossen? Inte likt Mercedes…)

 

 

(Den stora fienden till ovan Merca när det gäller att åka med toppen av, är Audis R8 GT Spyder som lanseras på samma dag. Där vi tyckte SLS drogs med ett par frågetecken på kvalitetskänsla, så gör denna totalt tvärtom och fick oss smälta totalt med sina underbara detaljer. Visst, Audi har gjort sig kända som en premiumtillverkare på detta vis; men vi tycker med denna mer ”trackday inspirerade” version de på allvar ger sig in i samma liga som Lamborghini och Ferrari t.ex. Stor favorit!)

 

 

(Är man på världens viktigaste och pampigaste bilmässa så kommer man även få se en hel del damer av samma ”klass” om man nu får objektifiera lite. Pierre lyckades bli kär hela tre gånger på mässan, och denna donna av Italienskt ursprung hos Lamborghini var en av de vållande. Bedöm själva och lämna en kommentar, Pierre hade rätt bryska kommentarer om jämförelsen med Elmia-brudar som vi tyvärr inte kan sätta i pränt…)

 

(Man ska vara stolt över sitt ursprung, och efter ett litet snack med en av cheferna bakom detta koncept Volvo kallar ”You” kände man det än mer. Vi ska göra en djupdykning av denna minimalistiska studie av skandinavisk lyx under morgondagen- men faktiskt så kände vi att det fanns en uppriktighet och mening bakom ”snacket” också som intresserade oss mycket. Well done Volvo, dessutom utan att skämmas ”det mest svenska som vi gjort på länge” i syftan på var kompetensen bakom konceptet från A till B funnits!)

 

Imorn blir det lite mer fokus på att fotografera, Martin har inte tagit en enda ”seriös” bild utan allt är mer ”papparazzi” på fri hand mellan att vi filmat. Är ändå otroligt många filmer likt den av TOYOTA FT-86 vi gjort innan. Så målet att ”visa hur det är på plats” ska vi absolut kunna nå när allt är sagt och gjort…

 

Har ni några önskemål? Läst om något spännande som ni vill ha våran åsikt på? Eller bara hissa/dissa någon i teamet? Bring it on i kommentarerna nedan! 🙂

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?