En prövande vecka når sin ände, Nietchzses kloka ord ekar i huvudet…

Som jag nämnt i bloggen ett par gånger här under veckan så har man halvt onaturligt i sättet verkligen fått släppa det mesta för att få ett större projekt inom redovisningen klart denna vecka.

 

Har känts riktigt avigt då man normalt sett är van vid att kunna balansera ett antal bollar i luften, men när man fick beskedet att ”detta ska vara klart tills fredag, punkt”- så visste man att enda teoretiska chansen att klara det var att gå in i det läget.

 

Med facit på hand och ännu ett mindre Mission: Impossible bakom sig så säger jag att de bevingade orden som man hört sen man föddes, och är gångbar till det mesta när man ska hantera livets alla motgångar:

 

What doesn’t kill you makes you stronger” stämmer förbannat bra! Att det är en tysk vid namn Nietchzse som myntade uttrycket först, för att möta sin död som sinnessjuk efter som han testade sina gränser gång på gång för att expandera dom- det känns mindre viktigt. 😉

 

Efterkloka belackare kanske tror att allt går att förutspå och att man aldrig ska behöva hamna i ett läge för att ärligt talat jobba arslet av sig, men vill se dom hantera ett ärende utan klena ursäkter nästa gång de ställs inför något liknande innan jag låter ge dom rätt om saken.

 

 

Men styrkt av detta så tackar vi denna vecka adiue och ser framåt. Än finns ett par toppar att bestiga, men man har sluppit ett av ”måste-bergen” i den stora bergskedja man vandrar i som egen företagare. Ville bara ge ett halvt filosofiskt, halvt sentimentalt och en smula ”bloggigt” tack till alla som visar tålamod under perioder som dessa. Ni gör det värt att köra på och dessutom skapa förutsättningar för att man a lá Nietzse ska kunna bli starkare…

 

…och därmed göra livet ännu enklare för er, om än i något så lekfullt som Japanska sportbilar och allt som hör kring det! 😀

 

Ha en grym fredag, nu blir det hamburgare och INGLOURIOUS BASTERDS för att sen hamna i koma, självklart för att vakna upp tidigt imorn och komma ikapp allt som hamnat efter. Ciao!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=dOMKloOEKcU

2 tankar om “En prövande vecka når sin ände, Nietchzses kloka ord ekar i huvudet…

 1. Håkan says:

  Härligt att se att ni inte ligger och latar er 😉
  Inglourious basterds är en underbar film. Kan även rekommendera originalet från 1977 med svensken Bo Svensson i huvudrollen. Honom kan man även se i Kill bill och Tarantinos egna version av bastarderna.

  Har ni några nya bilar på ingång från Japan?

  • Micke_J says:

   Jag tyckte den var OK men inte mer. Tarantino är en man som blandar överarbetat med fulländat. Var bara ett par av skådespelarna som levde upp till att kunna stå för de som alltid komplexa och originella karaktärer han tänkt ut, ”The Jew Hunter” var allra bäst. 🙂

   Vi har nytt på gång både från Japan och här hemma, men ligger lite i en övergångsperiod för annonseringen. Såpass nära våren så att det nästan är bättre att vänta in den istället. Men om någon är sugen på en specifik bil så är det ju bara höra av sig så berättar vi vad som är på G!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?