Dagens notiser: Vacker screenshot, söndagsmys med NKM och Pastrana i Nationwide

… när en bild kan säga mer än tusen ord. Kör på!

Uppenbarligen är vi på god väg med vår första video från Alx Danielssons test i NASCAR.

Vi har medvetet klivit ur lite ur våra normala element, och hoppas direkt sätta tonen för hur den kommande dokumentären kommer ha ett annat bildspråk än det vi sett från Superior Media hittills.

Skarpt tack till vår kollega Mattias Stahre som också var på plats och hjälpte till att filma, en ung kille med begåvning och tycke helt efter vår blueprint!

– – –

… den där känslan när du kommer på ”varför gör jag inte detta oftare? Långfika med NKM RACING TEAM!

Superior fortsätter spela en stor roll i Sveriges Time Attack mästerskap WWW.TIMEATTACK.NU.

Vi har ynnesten att inte bara vara delaktiga i driften av serien, men uteslutande sköta det mesta kring media & PR.

En av fördelarna med detta och ett sätt att utveckla oss själva, är regelbunden kontakt med ambassadörer som faktiskt inte är annat än engagerade och passionerade deltagare/supporters av serien.

Hölls ett långt fikamöte, och det är inte många veckor innan vi lägger gasen i botten med denna succé som redan har över 50 bokade förare och en kalender som heter duga.

Dagens sensmoral dock… se till att bruka dina sociala relationer lååångt utanför Facebook och nätet ibland också!

– – –

… dagens ”där ser man”: Travis Pastrana i NASCAR?!

Verkar som Alx ambitioner att på sikt ta en plats i Nationwide NASCAR serien ligger helt rätt i tiden.

Blev väldigt positivt överraskad att ett namn från en mer ”mainstream” del av Motor(?)sport nu vill lufta sina vingar i en tradionell och starkt kulturell sak som NASCAR:

Det är nog någon som kan göra mycket nytta för att sporten ska nå ut till nya fans, samtidigt som det precis som i Ken Blocks fall kan få folk förstå att… riktig Racing och de som är enormt duktiga i det; är på en helt annan nivå än ”tusenkonstnärer” som Travis och Ken.

– – –

Dock vore det ju ett riktigt roligt scenario att se hur Alx skulle möta sig mot en likadan ”rookie” i sammanhanget men…

…vågar nog bet the house på Svensk seger i en sådan intern kamp. 😉 Vad tror ni?

4 tankar om “Dagens notiser: Vacker screenshot, söndagsmys med NKM och Pastrana i Nationwide

 1. Jens says:

  Skulle vara kul att se en sådan kamp men jag skulle verkligen inte jämföra Travis med Ken. Travis är ett jävla underbarn när det gäller allt han tar för sig med motorer medans Ken är en smärre skämt.

  Bara att kika på hans CV som innehåller allt från 2xAMA 125cc mästare till 8 guldmedaljer i x games fmx, guldmedalj i xgames rally med de stora namnen från WRC som deltog. Inte nog med det så har han lyckats kamma hem flera vinster i det amerikanska rallyt & även placerat sig bra i några av de få tävlingar i WRC & Grupp-N som han deltagit i. Den resumén hittar man hos väldigt få människor. Så brett spektrum av olika motorsporter & lyckats så fruktansvärt väl.

  Ken har spelat in några trevliga filmer, det är så långt som hans karriär når.

  • Micke_J says:

   Tvivlar inte på det du skriver, men har inte Ken också några skapliga titlar i Rally också (dock inte något på världslig nivå)?

   Har lite svårt att ta X-games rally på större allvar dock, samma med att se hans bedrifter i cross/FMX som något som ”translates” över till Motorsport på fyra hjul. Är ingen Ken Block fanboy bör tilläggas, gillar bara en hälsosam debatt… tror Alx skulle göra ”kaoz” med båda. 😉

 2. Jens says:

  Jodå, Ken har ett par bra placeringar på den amerikanska sidan av Rallyt men det är ju som bekant ingen WRC nivå på det. Nej X games behöver man inte lägga större vikt på om man inte vill, det var mer för att visa bredden av vad Travis lyckats med.

  Han är 4 faldig amerikansk mästare i Rally & den som vunnit den titeln flest gånger. Han är den bästa amerikanen i WRC sen 1988 (även om det kanske inte säger så mycket) med några riktigt bra placeringar strax under pallen. Han gled ju även in som 6’a på sitt debutrace i Nascar.

  Man kan omöjligt inte ha känsla för det när man är bland de bästa i världen på motocross sen går över till fmx & slår allt motstånd som finns där 7 år i rad för att sedan ledsna, börja köra Rally och lyckas bra där och sedan sätta siktet på Nascar. Vänd på steken, hur många killar i Nascar hade placerat sig på top 10 i AMA eller Supercross första året eller ens överhuvudtaget? Inte en enda. Talang utöver det vanliga. Med det sagt så är det inte säkert att han blir något succé i Nascar, skilllnaden från Rally & köra motocross är ju helt enorm.

  Jag hoppas hans namn drar rejält med publik & jag håller tummarna för att han lyckas riktigt bra där även om jag givetvis vill se Alx på topp. Ken får gärna fortsätta sin Gymkhana för min del 😉

  • Micke_J says:

   Very good points… Självklart vore det otroligt kul för både NASCAR och Motorsport i sig om Travis lyckades bra. Sponsorer med djupa fickor skulle säkerligen vilja se fler ”cross-over” stjärnor om så vart fallet, och eftersom Alx är en natural born talent… så kan det bara gynna honom.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?