Brennas ”Final task”: Sista JDM-galleriet utan ”ÖVNINGSKÖR”-skylt!

silvia1Då ska man snart hoppa in i Legacy B4 RSK ”Blitzen” (med stolsvärme!), och bege sig hemåt. Stig-Micke har gett mig en sista uppgift innan det är dags att lämna ”praktikantrollen” (Tack o lov, de här med ”chefsrollen” har Stigit Micke å huvudet hö hö. 🙂 ).

 

Satt och spanade igenom auktionerna lite efter ett nytt galleri till bloggen, och hittade faktiskt en del intressanta saker. Bland annat en riktigt fet Nissan Silvia S15 Spec R.

 

Jag har själv haft en S15, och är helt såld på modellen. Det är enligt mig utan tvekan en av de snyggaste bilmodeller som skapats. Och just detta exemplar var ju näst intill fulländat, extriört iallafall. Kanske skulle ändra lite småsaker, såsom byta baklysen osv. Men i helhet, en otroligt FET Silvia.

 

caldina1 En modell som inte finns i Sverige och inte heller är allt för känd utanför Asien, är Toyota Caldina. Det som gör denna modell intressant är att den finns tillgänglig som ”GT-Four”. Det vill säga fyrhjulsdrift och en turboladdad 4:a på 260 kusar.

 

Just denna modell som gjordes mellan 02-07, finns tråkigt nog bara i automat. Dock kan man ju tycka att den kan vara ett intressant val om man ska handla en rolig familjebil! 😉

 

imprezaSprang också över en rätt tuff Subaru Impreza WRX. Men med tanke på hur mycket godis en WRX STi har från fabrik så kollar man sällan på WRX eftersom att dom inte är lika utrustade och ”preppade” som just WRX STi.

 

Men denna WRX kanske kan vara ett bra och prisvärt alternativ ändå, tack vare en rejält breddad kaross, som ger den ett riktigt kaxigt intryck.

 

Alla som har erfarenhet av att bredda bilar eller jobba med plast vet hur svårt det är att få bra = detta är en solklar vinnare på styling-scenen till bra pengar, då det ”bara” är en WRX!

 

Här kommer resten av galleriet som jag handplockat för att både blidka Micke som vill att jag letar seriösa objekt, men också en intressant mix så man hela tiden får små inblickar i vad IMPORT FRÅN JAPAN kan ge i utbudsväg:

 

[nggallery id=211]

 

Micke: Riktigt kul att se hur snabbt Brenna snappat upp detta, verkar bli en tillgång både på bloggsidan; men även som resurs som kan fortsätta jaga objekt till BILAR TILL SALU (som tillfälligt är rätt tomt, men mycket på G) och även medhjälp när jag får uppdrag för DIREKTKÖP av kunder. Two thumbs up! 🙂

 

Nu har Brenna bara en uppgift kvar vilket är att göra en resumé av dessa 2.5 dagar som vi jobbat med detta. Ska bli kul att följa upp på distans och se om något man lärt ut fastnat också…

12 tankar om “Brennas ”Final task”: Sista JDM-galleriet utan ”ÖVNINGSKÖR”-skylt!

 1. David.J GC8 Type R - Superior Syd says:

  GC8an va rätt nice. Tråkiga fälgar dock. Den är 22B kittad. Breddning, stötfångare, huvgälar, grill samt vinge. De har även satt dit STI bakljus. Dock så är de inte så snyggt med breddningen på en 4dr. Mkt snyggare på en 2dr. Iofs är ju en 2dr alltid snyggare =).

  Silvian och sjuan va riktigt nice också.

  Lite smått subaru(legacy) över fronten på Caldinan.

  • Micke_J says:

   Patric: Är en KGC10 Skyline, en med liknande spec fast i silver såldes idag för ca 210k hemma och klart. Det är där de ligger i pris, en riktigt risig kanske 30k billigare och en finare +30k. Men då är det inte ”GT-R” heller…

 2. Lars says:

  Nu när vi fått se vad som händer när en stor tsunami träffar japans östkust, vad förespår ni kommer att hända med priserna på bilar för export. Kommer det t.ex bli firesales för att få in cash på dom stora car-auction siterna som ligger runt tokyo-bay (nu verkar tokyo-bay klarat sig rätt bra. min kompis på ikea-tokyo var på affärsresa i italien, men han verkar iaf ha sitt hyreshus kvar när han kommer tillbaka, och det låg en stenkast från havet.)

  Jag tycker att hela katastrofen är grymt o-awesome.., Japan har bra varningssystem, men många av dom mindre öarna söderut längs östkusten har ju verkligen inte det… inte heller upp mot ryssland, så jag misstänker att vi tyvärr kommer få se väldigt tråkiga nyheter om saknade människor framöver.

 3. Lars says:

  Micke: Jag hörde av dels ikea-kompisen, och några andra jag känner där, och verkar vara så att tokyo området, med tokyo bay, inte drabbas (som gissat) av själva tsunamin. Däremot så kände dom av jätteskalven och efterskalven väldigt hårt. Ryktas att Tokyo Disney som står på utfylld mark ut i havet, delvis rasat ner i vattnet :/ så det är ju inget litet skak som inträffat…

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?