Äntligen en kardan på plats i Soarern!

God damn vilket körigt dygn det har varit, och det blir inte bättre närmsta 24 timmarna heller. Skulle kunna spela in en dokumentär när det blir intensiva perioder som dessa så folk kan skratta åt hur körigt det är ibland. I morse åkte jag iaf till GKN DRIVELINE för att hämta kardanen efter att ha varit uppe hela natten och budat på auktioner. Min förhoppning var att plocka kardanaxeln och vända i dörren, men vi stötte på lite strul (såklart).

 

Elias på GKN och jag började tänka baklänges i när man ska montera allting med alla adaptrar etc och kom fram till att det krävdes en och annan finslipning för att ens få det fysiskt möjligt. Så efter en del modifieringar av en energisk Elias som konstant fick jobba för att jag inte skulle somna, så kändes det som vi hade en lösning:

 

 

Väl hemma tog jag några timmars sömn innan man la sig under bilen och började mixtra med alla skruvar så allt satt på. Och efter lite slit så var den faktiskt helt på plats bak, fram räckte tyvärr inte tiden till inför nya ärenden. Men det passade finfint och någon timme till så är det uppstart för att se om allt snurrar bra.

 

Efter det får man provköra och återkomma med en update…

 

 

Man kan sammanfatta allt med att säga att vi byggt en kardanaxel i Chro-Moly med rejäla Spicer kors. Övergångarna så det passar Toyotas växellåda/bakaxel gör vi med adaptrar och vi har även byggt allt så original hardyskiva i gummi behålls.

 

Ska bli spännande och vi klarar oss från obalans och om grejerna håller för 8000 varv eller inte… 😀

2 tankar om “Äntligen en kardan på plats i Soarern!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?