Allt snack om Hellaflush; dagens auktionsfynd = Tokfet Nissan Cima!

Efter en dag som blev lite halv off då man laddar inför lite sessions uppe om nätterna, så sitter man här igen och kan inte låta bli att blogga efter lite spontan jakt efter objekt på de olika Japanska bilauktionerna.

 

Mycket prat om riktigt hardcore JDM-trender har det varit här, vi har alltid koncentrerat oss hårt på Time Attack som en liten gren specifikt- men nästan helt gått miste om t.ex. stylingdelar av Japanska bilhobbyn som VIP, Hellaflush och dylikt.

 

Nu senast skrev ju Sir_Pierre ett INLÄGG OM HELLAFLUSH som förklarade begreppen lite mer. En trend som spridit sig som en löpeld i USA och resten av världen medan vi i Sverige knappt har en aning om vad det handlar om?

Tänkte jag kunde fylla i med en Nissan Cima (någon får gärna kommentera nedan och berätta mer om denna modell) som jag hittade på auktion som ytterligare som var klockren som exempel på vad man kan hitta för något i Japan som har detta stuk. Denna bil är ute på auktion just nu, och det är nästan så man lockas att handla in den till lagret…

 

 

Låååågt och att fälgen precis får plats innan för skärmen är fundementala saker för att verkligen få till en ”helvetes snäv passform” om man nu ska göra ett tafatt försök att översätta vad ordet betyder. Jag fasar inför vad vårat logistikombud skulle säga om man vann den på auktion och tänkte framåt i att få in den i en container… 😉

 

 

Är faktiskt riktigt sjukt vad dessa gamla Japanska lyxbilar med snordyra fälgar från Works, Weds, och allt vad de absolut värsta mest blingade märkena heter kostar i Japan. Man kan t.ex. hitta en sådan Cima likt denna för en bit över 100 000:- hemma. Då sitter det med andra ord fälgar värda många kronor förutom att man får en superfin och sällsynt bil…

 

Alltid värt att läsa våran guide om DIREKTKÖP I JAPAN och ta sig en funderare; vill du ha en äkta ”Hellaflush” eller VIP-bil från Japan till nästa säsong- KONTAKTA OSS redan idag!

8 tankar om “Allt snack om Hellaflush; dagens auktionsfynd = Tokfet Nissan Cima!

 1. Steffen says:

  VIP när man skall ut å glida, TimeAttack när man skall ut och speeda, japanska vans (vars stylingbegrepp jag inte har en susning om vad de heter) när man skall ut och gnida. Bara och inse, Japanerna har det mesta till det mesta och de äro bland de bästa 😉

 2. SIR_Pierre says:

  Precis en sån jag vill ha =( En infinity Q45/Nissan Cima… Gärna vit.. Om det är Kleemann fälgar, som det ser ut att vara (Konstigt nog) så kostar bara fälgarna 100-120 papp….

  Tar du hem bilen så har jag inga problem med att hjälpa dej med att hålla denna demo-bil rullande =)

  • Micke_J says:

   Pierre: Du borde ta en titt på Weds utbud av fälgar. Mycket sobra och starkt influens från Tyskland som givetvis lade grunden för denna sorts lyx för gatbilar. Tror även Wald har ett rikt utbud enormt fina fälgar i detta stuk. Kolla och kom med en åsikt?!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?