SUPERIOR @ JAPMEET 2008

Aldrig förr har vi satsat på en träff som årets upplaga av Japmeet. Resultatet var en överväldigande uppslutning och enorma framgångar på banan. Stor succé gjorde även vårat Time Attack race!

Japmeet 2008 var verkligen vårat ”main event”. Och som en av de större sponsorerna av träffen hade vi gjort en chansning och tagit oss an att arrangera Time Attack evenemanget. Få vet hur extremt Time Attack egentligen är, i Japan pressar man gränserna till det yttersta- t.ex. kör man endast på tidig morgon när temperaturen är den bästa. Däck räcker bara bara till ett par varvs seriös körning, det är ingen billig sport.

 

Därför var det som skrivet lite av en chansning att dra igång något sådant event helt outforskatt i Sverige. Det finns en hel del vassa bilar runtom i Sverige, men de flesta stannar vid att tala väl för sig på diverse forum. Regelverk är en annan problematik, och därför fick vi på Superior Imports improvisera och dra fram något på prov.

 

Vi tycker det gick strålande bra, både sett ur hela arrangemangets synvinkel samt resultatmässigt för våran del. Deltagarlistan var imponerande, med flera tunga bilar från Norge (som på senare tid fått en trend om att köpa ”färdiga” Time Attack bilar i Japan som de sedan kör med i Skandinavien). Även några av våra konkurrenter vågade sig ut på banan, vilket de givetvis ska ha respekt för. Ofta stannar det som redan nämnt endast vid brett skrytande och snack…

 

Våran Skyline körd av Martin ”Gzon” Gustavsson slutade tillsist tvåa, med bud på vinstplatsen med lite flyt. Men en väldigt chassiepreppad Evo V med enormt duktig och jämn förare vann välförtjänt. Roligast var att vi lämnade konkurrenter i vissa fall flera sekunder bakom. De har alla skäl i världen att satsa hårdare till detta år, och vi välkomnar utmaningen.

 

Något som är svårt att beskriva är det genombrott vi fick när det gällde att synas och höras. Vi hade under helgen flera dussin av våra kunder, många som bodde med oss i vårat Camp: Superior som vi riggat upp på campingområdet. Ingen kunde ha varit på Japmeet utan att se våra stilenliga turkosa T-shirts. Vi var oerhört stolta att våra kunder backade upp såpass väl och detta evenemang var helt klart årets höjdpunkt utav många underbara ögonblick 2008…

 

Mer ingående reportage samt flera bilder kommer inom kort!

En tanke om “SUPERIOR @ JAPMEET 2008

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?