SUPERIOR @ EDPS MALMBY 2008

Efter att ha kört totalt slut på däcken nere på Emmaboda med Supran bestämde vi oss för att lufta ett par andra bilar. Våran Time Attack bil hade precis fått sin nya Turbosetup samtidigt som vi fått hem en mycket intressant R32 Skyline. Kalle Strands potenta RX-7  fullgjorde trion.

 

Målsättningarna var för de två Nissan-bilarna relativt låga. Kalle hoppades däremot på att toppa sin tid som innebar rekordrepa för FD3S med 13B REW motor i Sverige. Resultaten var hyfsade men inte mer. Kalle putsade till tiden, men det vi på Superior fick ut i R&D (Research & Development) för att optimera bilen ytterligare var den stora behållningen.

 

Time Attack Skylinen gjorde med endast bolt-on trim från Tomei respektabla 11.89/200, endast dagar efter den blivit ihopskruvad. Märkbart var också att den hade ”glass-hjulen” på (19″ BBS LM med 275 gatdäck runtom).

 

Denna tid stod sig ändå enormt bra med tanke på att det lurade ett flertal betydligen mer ”Drugrace” inriktade Skylines på plats. Med det laddtryck som bilen kommer köras med denna säsong och Tomei 2.8 strokekit kan denna maskin göra väldigt bra ifrån sig även när det gäller för den rätt begränsad körning rakt fram…

 

sik_836020copy1

 

 

Dagens stora pussel med facit på hand var det väldigt potenta (sugmotortrimmade!!) Skyline R32 vi tagit med oss. Trots en enormt vass motor och riktiga däck kunde vi inte få den gå några bra tider. Det enormt lätta svänghjulet samt att kammarnas profil var så vass gjorde att den inte kom iväg i starten, detta kombinerat med en otroligt svårkörd dogbox från GREX gjorde att vi snabbt gav upp. Denna bil hör hemma på bana helt enkelt!

 

 

Vi beklagar djupt att detta visade sig vara sista EDPS Malmby, det verkade redan då som att gatbilsåkarna inte längre prioriterar strippen lika mycket som under senare början av 2000-talet. Vi hoppas trots det ändå kunna delta i 1/4 mile körningar för att få tidkort på samtliga våra demobilar.

 

 

Håll utkik efter ett fotogalleri av Ziken.se med våra bilar från denna träff!

2 tankar om “SUPERIOR @ EDPS MALMBY 2008

  1. Kalle Strand says:

    Det var ett roligt event, dock stor kritik till Bilsports personal på banan som lyckades ställa sig mitt framför min Rx7:a i en värmning så jag blev tvungen att golva kopplingen som därav rasade…..( Svårt för Bilsportevent efter det…!

    • Micke_J says:

      Det märktes att funktionärer var delvis orutinerade. Inte lätt att fixa ett sånt arrangemang, men med vetskapen av att Bilsport struntar i EDPS på både Säve och Malmby så känns det ju som ett lyxproblem att klaga. 🙁

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?