Visst älskar man böter från Polisen? Skänkte 1500:- till RPS Julbord!

Usch, hade en liten oturlig incident med Trafikpoliser när jag sist var uppe i storstan med 200MPH SOARERN. Har haft en liten tvist med vägverket om framskylten på den, så åkte omkring med en jätteful kartongbit jag skrivit regg. numret på då.

 

De tre poliserna som stoppade en smula förvånad Micke_J hade många frågor om bilen, men var rätt trevliga (”hur mycket kostade fälgarna egentligen, ska den låta så mycket, är det en Toyota eller Lexus”). Däremot var min skylt en alldeles för stor distraktion för den allmäna ordningen, så det vart böter i slutändan… 🙁

 

 

Det tackar vi för nu såhär i Juletider, man får väl åka till ÖB eller Rusta för att storhandla Julklappar -09?

 

OK, alla ni läsare. Dags att erkänna eran mest pinsamma eller värsta bot ni fått. Högst bötesbelopp vinner. Jag vet att Pierre har en helt sjuk historia från när vi var på Vallåkra -08. Eller vad tycker ni om att inför största trafikpolis-razzian den sommaren slå en 180 graders burn med en 350Z som inte går att missa? 😀

10 tankar om “Visst älskar man böter från Polisen? Skänkte 1500:- till RPS Julbord!

 1. Sälen_Johan says:

  Jag har blivit stoppad 7ggr för avsaknad av reggskylt fram, men aldrig fått böter… skumt?! Däremot så blev jag stoppad mitt på Fjället under en skotertur, på lånad skoter och fick där böta 1500kr för reggskylten inte satt på plats! Jag säger då det….
  Har faktiskt ramat in 2 st fortkörningsböter som samma polis gav mig inom loppet av 21 timmar och 48 minuter, första gången var det jag som var stöddig å tyckte det var växelpengar, andra gången jag fick se snuten hoppa fram bakom en busskur å skuta med radarpistolen… när han såg å hörde att det rörde sig om samma röda STi… Hade inte polisen i fråga haft öron, då hade han smilat runt… det kostade 2000+2800=4800kr, det blev mycket påskgodis hos RPS -07 😀

 2. Brenna says:

  Körde med engelska plåtar i 3 år med min Soarer utan att bli stannad ens, därbland, en sthlm-trip, 1 blackrace (hamnade på förstasidan i tidningen ang blackrace + att de står att bilen skall vara reggad besiktigad och skattad för att få delta) plus en hel del glidande. Andra dagen jag kör med Silvian, så blir jag stannad efter 5 min och får böter för avställt. men slapp att få för att jag körde utan plåtar. Hämtade den samma dag som reg. så försökte förklara att jag inte kunde göra så mycket mer, Och att jag baaara skulle flytta bilen från ett garage till ett annat som var säkrare! Farbror blå köpte dock inte det..

 3. niklas says:

  minns en gång när jag skulle till k-holm o dropa en motor för lite trim så stanna polisen mig med släå i 110km/h, fick frågan om jag visste hur snabbt man fick köra med släp, drog en fuling o spela dum o sa 90km/h, men icke, tack vare att polisen drar bort några procent på hastiheten så fick ja behålla körkort men fick en lapp där de stod att ja skulle betala 2800kr:(
  ball minne dock när kompisen satt full bredvid o garva konstant

 4. Sir_Pierre says:

  hehe jo det var en instant classic,
  men för två år sen Precis när jag hade fått nytt jobb så fick jag en bot på 3800kr lagom till första lönen.
  Hade nyss bytt nånting på bilen och var ute och testade. drog på o hade mej som vanligt, stannar lungt inför en rundell, och kör sakta igenom bakom en annan bil. plötsligt står där en polis bakom mej! då visar det sej att jag än en gång varit så ouppmärksam så jag hade blåst förbi en polisbil under utryckning med blåljus och allt hehe. dom hade inte sin kamera igång men dom sa att dom höll minst 110(minst) och jag BLÅSTE förbi dom på en 70 väg, så antingen skriva på och godkänna maxböter eller gå vidare med rättegång osv osv och riskera kortet. och visst jag hade kunnat tvärneka och vara kaxig osv. men när farbror blå står där med mitt körkort i handen och man vet att man hållt en bra bit över 200 så är man inte så kaxig hehe. men förra bilen så blev jag stoppad gång på gång pga för liten skylt fram och tonade rutor. för 3e eller 4e gången så sa jag att bilen nyligen var bsiktigad och godkänd med detta. dom tvingade mej till besiktningen omgående med en MC polis som sällskap..givetvis så efter några pikar så orkade inte han stanna kvar medans jag stog i kö så han gick inte till killarna på besiktningen och sa vad det gällde. när jag rulllar fram ( nercabbat med rutorna nere) så var dom bara så impade och nyfikna så dom sket totalt i nån besiktning hehe. här är förra bilen med dubbelt tonade rutor
  http://www.garaget.org/mypage/gallery.php?user=SIR_Pierre&cat=9524&image=43941

 5. Björn E says:

  Det är tyvärr så sjukt att det är värre att köra med hemmagjord kartongbitsskylt än ingen alls!!
  Vill dom hårddra det så kan man åka på urkundsförfalskning med hemmagjord skylt tillochmed! Även om du skriver ditt eget regnummer.
  Detta gäller även små regskyltar man beställer från nätet.
  Det enda som är lagligt är Transportstyrelsens egna skyltar.

  Har dom inget viktigare att jaga kan man fråga sig?

  Mvh

  • Micke_J says:

   B-man: När jag tänker efter har du helt rätt. Om de nu var sååå måna om lagen borde de ju ha gått enligt boken fullt ut. Inte för att jag velat det, men blir lite weird när de insisterar på att de måste följa regler etc för något så i övrigt banalt. Suck. Aldrig kört för fort eller orsakat en olycka, men böter som dessa har man nu femsiffrigt i! Urk!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?