VIDEO: Lexus LFA, supersportbilen vars uppenbarelse ger glädjetårar!

Den nya Japanska utmanaren till allt vad Italienska glamorösa sportbilar heter, LEXUS LFA är snart här. Bilen sägs hamna i en prisklass som är halvvägs till Ferrari Enzo, men ändå relativt dyr jämfört med övrigt Italienska konkurrenter.

 

Men med århundradets största effort att få välljudande sång ur motorn så är det bara njuta av vad ingenjörerna hos Lexus åstadkommit med denna otroligt vackra film:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=2JpmZoZEIiI

 

Det var inte långt till tårar när man hörde denna mekaniskt fulländade V10 ihop med den rappa sekventiella lådan säga sitt. Bilen är underskön, men ändå med den tuffa karaktär ett riktigt ingenjörsmässigt mästerverk ska ha.

 

 

Jag är tyvärr en smula skeptisk till att vi kommer se många ex av denna bil. Som jag skrev inledningsvis så är det en prislapp som gör Lamborghini Gallardo, Ferrari F430 och t.o.m. Aston Martin DBS till riktigt prisvärda ex. Och eh, ni hör redan nu hur skevt det låter…

 

Toyota behöver få tillbaka en muskelbil (Supra MKV!) som kan ligga snäppet över Nissan GT-R i pris samtidigt som den är ett givet kvalitativt ”budgetval” (om det ordet får användas i dessa sammanhang) till de Italienska prinsarna.

 

Vad tycker ni? Är ni liksom jag lika nyfikna för vad Honda på lång sikt kan åstadkomma med sin nya NSX V10? Senaste ryktet är att de ska bygga ett par konceptbilar som endast kommer få tävla i Japanska Super-GT under dispans som lågserieproduktions-modell. Can’t wait! 😀

4 tankar om “VIDEO: Lexus LFA, supersportbilen vars uppenbarelse ger glädjetårar!

 1. Edin says:

  Enligt sidor och all info jag lyckats få fram så är LFA nya supran. Om jag inte har läst helt åt skogen så ska Toyota utvecklat och LFA men bara ha Lexus som lancerar den. Endast 500 exemplar kommer tillverkas av denna underbara bil.

  Angående NSX så gick Honda ut med att dom inte kommer lancera någon ”ny” nsx pga ekonomiska problem nu under lågkonjunkturen. Hur det skulle bli framöver ville dom låta vara osagt.

  • Micke_J says:

   Edin: Ryktet har kommit efter det uttalande om NSX du nämner. Att börja med en ”konceptbil” som får tävla i JGTS med dispans, för att sedan se vad som händer och om det blir en produktionsbil…

   Jag hoppas verkligen LFA inte är ”nya Supra” då det är som att kasta bort ett helt varumärke. LFA ser jag mer som ett konceptbygge av högsta kaliber för att stärka Lexus som varumärke, dvs finns inget att vinna på att marknadsföra den som nya Supra som var en jävligt fet modern muskelbil när den kom.

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?