VIDEO: Japansk GT-racing med bl.a. Skyline R30 från 1982!

Fick via ett tips av Sebastian Herzfeld nys om en blogg där mycket hardcore material om JDM-sportbilar läggs ut. Fastnade direkt för en liten video med GT-Racing från början av 80-talet, en serie som kallades ”super silhouette” och innehöll klassiker som Nissan Skyline R30, Nissan Silvia S12, Mazda RX-7 och även BMW M1 m.fl! 

 

Snacka om sjukt maskulina bilar som ger mer ”finstämd grupp-B” känsla. Kan bara tänka mig hur tuninglösningar och sånt som vi tar för givet som insprutningssystem måste ha funkat då, vore oerhört intressant att se en sådan bil live och se hur allting fungerar.

 

 

Just bilen ni ser på bilderna är Nissan Skyline R30 framtagen för denna serie och baserad på den mer slätstrukna Skyline som fanns då, att bl.a Paul Newman gjorde reklam för dom får en att skratta lite.

 

Motorn i denna best producerade 568HK (!) med sin raka fyra på 2082cc, lådan var amerikansk 5-vxl (Doug Nash) och anmärkningsvärt är att det satt 350mm breda 19″ däck bak på den- manligt som sagt! 😀

 

 

Var nog inte samma fart i dom som dagens ”Super-GT” bilar, men de verkar gå rätt fint ändå, kika på den här videon där ni har mer material sen på Youtube:

 

httpv://www.youtube.com/watch#!v=lg7QpcPXELk&feature=related

 

Tomicas gamla GT-räcer står idag för allmän beskådan på Nismo-museet. Kanske vore något att ta en titt på en vacker dag? 🙂

 

Nu blir det lunch innan ett intressant möte med ett gäng från Södertälje som är småsugna på Nissan Skyline!

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?