VIDEO + GALLERI: Calle Linnarssons Nissan 200SX ”Evolver” 1JZ-GTE

Ny dag, ny film från Elmia 2011 mässan av SUPERIOR MEDIA– denna gång åter till våra ”rötter” och en väldigt ”JDM” (Japanese Domestic Market) bil i Calle Linnarssons Nissan 200SX S14.5 med 1JZ-GTE 2500cc motor-swap!

 

 

Denna gång kunde vi faktiskt lyxa till det med att även ha ett fördjupande galleri av våran SUPERIOR SELECTED FOTOGRAF Martin BILBILDER.SE Persson som bistått med bilder på denna väldigt kompletta lilla skapelse.

 

Det gläder mig enormt mycket att presentera denna bil faktiskt, då jag och Calle haft mycket kontakt under hösten och vintern sedan han faktiskt köpte själva motorn lös av oss på Superior.

 

Det är en väldigt talangfull kille, och vi har en del samarbeten på gång faktiskt som ska bli intressanta- killen har riktigt bra koll på S-body karossen faktiskt…

 

Finns hur mycket som helst att berätta om denna (återigen) enormt kompletta JDM-bil som blandar både stenhård drifting med nya tidens Hellaflush– men bilen är framförallt byggd för att brukas! 

 

Brukas hårt och väl lär den väl göra, den nya 1JZ-GTE maskinen på 2.5 liter och singelturbo lär ge otroligt mycket mer register än den 500+HK SR20DET som Calle haft i maskin förut. Kan jag redan nu börja prata om motorrummet som ett av mässans allra bästa?

 

 

 

Vidare till filmen som David @ SUPERIOR MEDIA skapat, ännu en härligt stilren produktion med musik som man inte förväntar sig i typiska bilfilmer. Nu har det varit många filmer med liknande stuk, men inte så konstigt när vi är på en bilmässa och kör SUPERIOR-TV i stenhårt tempo.

 

Egentligen beundransvärt att David tillsammans med sin sambo Helena som hjälpt till hinner med egentligen. Fått grymt bra respons hittills hursomhelst, och kommer köra på hela dagen idag med två bilar till som ska ut innan dagen är  över. Känns som hela satsningen med att bedömma bilar börjar bli lite knapp- men det är en uppoffring vi kan ta när det kommer ut såhär fina filmer istället:

 

YOUTUBE:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=3wOb0bBFNYc

 

VIMEO:

 

Superior Media – Nissan 200sx S14 by Calle Nilsson @ Bilsport Performance & Custom Motor Show 2011 by Superior Media from Superior Media on Vimeo.

 

…och som grädde på moset tar vi även Martin Perssons bilder på bilen och avslutar inlägget med. Nu har vi en massa roliga inlägg att se fram emot under dagen, så hoppas kaffet smakade extra gott och ni är peppade för en fullsmetad annandag Påsk! 🙂

 

[nggallery id=236]

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?