VIDEO: D1-drift, ”Sometimes the best technique is NO technique!

GP SPORTS sponsrade D1-föraren Masato Kawabata är ett stort namn inom professionel drifting i Japan med ett gäng Silvia S15 och nu en 180SX.

 

Han har vunnit hela cirkusen en säsong och har flera etappsegrar att skryta med. Konkurransen är tuff och det handlar ofta om att ha förmåga att ha en hög lägstanivå än att vara den exceptionellt bästa på att ratta.

 

Förra säsongen visade iad Kawabata-san att det inte behövs någon teknik man läst i ”drift bible” för att gör något helt sic som blåser bort domarnas förstånd:

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=_CK94zCXsKI

 

Testa själva att göra en drift med mer än 90 graders vinkel inåt, tämligen svårt! 😀

 

Har vi mycket D1-fans i bloggen, jag är fortfarande lite avvaktandes mot sporten. Whadya’ think…?

3 tankar om “VIDEO: D1-drift, ”Sometimes the best technique is NO technique!

 1. Steffen says:

  Har väl sett en del äldre Option filmer från Japan där de följer D1-serien och man måste ju säga att det är väldigt underhållande. Framförallt när de kör två mot varandra. Avståndet mellan bilarna är ju så sjukt litet och då ligger man ändå på tvären 🙂
  Något som är ganska ovanligt i racingvärlden överlag är toppförarna som gillar att spexa till det men det känns som att det är lite vanligare i den Japanska D1-serien. Min favorit Ken Nomura aka Nomuken är en utav de mer smågalna personerna inom serien. Han har sån där typisk Japansk snuskhumor 🙂
  Skall bli intressant om driftingen kommer slå igenom stort i Sverige. Kommer ju krävas många team som satsar rejält för att få upp det hela till en nivå som lockar mer publik än de inbitna fansen.
  Oohhh.. and BTW, Kawabatas monsterdrift är verkligen så………………………………………………, med andra ord holy shit.

  • Micke_J says:

   Härligt inlägg Steffen!

   Jag är sällan cynisk, men har sporten ännu inte tagit fart i USA så kommer vi i Sverige inte heller att ”hänga på” närmsta tre åren iaf. Norge har sin egna variant, men t.o.m. Stian som är lite av ”driftking” där sa att själva sporten drifting inte var så intressant hos piloterna i sig. Japanerna är som med mycket annat fetischister, och fördjupade sig tidigt inom drifting- inte så konstigt med serier som initial D etc som kom redan på 90-talet???

   Nomura har jag svårt för, men har sett en rolig film när han åker med deras D1 bil på stan och bara garvar åt alla som ”WTF?!”. 😀

 2. Steffen says:

  Tycker att Formula D (som det heter i USA) ändå är hyffsat stort med mycket publik, dock skall man ju givetvis ha i åtanke att USA har lite mer befolkning så då är det självklart att det finns en och annan bilnörd. Vi har ju även en svensk, Samuel Hübinette aka The Crazy Swede, som har gjort riktigt bra ifrån sig där borta och plockat hem serien 2004 samt 2006.
  Angående animen Initial D så ryktas det om en Fifth Stage någon gång runt 2011 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?