VECKANS GRUS V.38: Dags igen för ett nytt späckat veckoblad!

Ännu en vecka är tillända och även om mycket ser annorlunda ut under perioder då min personliga dygnsrytm är annorlunda, så har vi ett fint axplock grejer att skriva om än en gång.

 

Förra söndagen införde vi ett litet veckoblad med ”smått och gott” som summerar veckan lite åt oss. En gång är ingen gång, nu är det alltså dags igen! 🙂

 

Kom ihåg att kommentera flitigt, det gäller för den delen alla inlägg och vi tillåter högt i tak. Utan respons (positiv som negativ) kommer utvecklingen aldrig gå fram med full gas- så var inte blyga utan kommentera på!

 

*****

Mattias @ MajoR’s nya Chevrolet Camaro SS, bär den facklan in mot ny mark?

20100729668Att Mattias stor och tuff kille som han är alltid haft en svag sida för muskelbilar visste de flesta i hans närhet. Med gästspel i olika sorters bilar sedan hans new-gen Mustang så har han aldrig riktigt varit hemma i något; förs nu.

 

Denna gula maskulina best har all potential att bli en isbrytare för oss då vi tvärtemot vad den inskränkte kan tro har stort intresse för US-bilar.

 

Vi har en önskelista med samarbetspartners förutom våra nuvarande där vi vill expandera under vinterhalvåret. Kan bara sluta på ett sätt, att våra branschkollegor snart får räkna med ny konkurrans… 🙂

*****

Dags för våran första konferens i Syd; weekend i Växjö den 22-24 Okt?

Det har varit en hel del nya bekantskaper som omgående visat framfötterna och utan tvekan dragit många strå till stacken för Superior Imports varumärkes bästa. Det känns sjukt jävla roligt att man kan sprida den genuina entusiasm vi känner och få folk dra i samma riktning som oss, och där är gänget Superior Syd nere i Växjö ett klockrent exempel på det.

 

Då det finns mycket att diskutera inte bara lokalt i Syd utan för vinterhalvårets alla kommande händelser så funderar vi på att hålla en liten konferens nere i Växjö. Kommer mer info om detta, men för er som inte kan medverka så kommer givetvis all info i bloggen efteråt!

*****

Äntligen dags för våran första Toyota Sprinter Trueno AE86?

Vi ska inte ljuga. Vi får väldigt ofta förfrågan om denna kultbil som främst känns igen från TV-serien ”Initial D”. Många blir dock tjuriga när man berättar vad ett fint exemplar kostar hemma och klar. Knappast value för pengarna, om man inte ser till kult/entusiastvärde förstås!

 

Nu har vi en profil inom JDM i Sverige som hört av sig och inte vill snåla till sig ett lik. Veckans grus tillåter alla rykten och ej färdigrodda projekt, men känner jag denna kille vars normala yrke är att roa folk på helgerna (!?!) så kan det nog bli premiär för oss när det gäller ”old school”… 😎

*****

Superior Imports snart officiella sponsorer på WANKELREGISTRET!

Vi tror stenhårt på att marknadsföring i gräsrötterna är det viktigaste i att få in nya och behålla kunder. Forum och dylikt är det som sätter snurr på hobbyn och utan att behöva vara stor i truten så är det viktigt att iaf finnas där.

Ett av våra personliga favoritforum är Sveriges största för Wankel och Mazda RX-7 FD3S. Vi jobbar just nu med grafiken kring det och hoppas presenteras inom kort. Är Gzon som mäklat detta sen vårat samarbete på Elmia 2K10. Ska bli väldigt trevligt faktiskt!

*****

Per från Karlstad på väg mot en obekymrad vinter med sin nya Forester -99!

En herre från de värmländska skogarna vid namn Per var den som tillslut tog våran pedantskötta Forester från Japan med den mycket roligare motorn som bara såldes i Japan. Tyckte att bilden jag tog åt honom med hans nya lyktor gjorde sig perfekt här i resten av gruset.

 

Har idag även sett bilen med sin nylackade frontläpp, och det är nästan så man kan dra liknelser till att man förstår kvinnor i medelåldern som tar till plastikkirugi bättre när man ser den ”nya” helheten bilen har. Kommer fler bilder på denna sleeper under veckan efter den varit hos Daniel Karlsson @ MR CAP!

*****

Dags för bokslut perioden 09/10 = fullt upp på kontoret.

Av veckans mer uttråkande grus är att vi kommer inom någon vecka eller två att ägna mycket av våran administrativa tid till vårat bokslut. Förra årets siffror blev väldigt missvisande då vi hade lågkonjuktur samt att vi valde att satsa väldigt mycket på verkstad och lagerbilar som oundvikligen när folk blev uppsagda från jobb till höger och vänster handlade mindre. Kort och gott ser vi mycket mer fram emot årets siffror som kommer peka i en betydligt bättre riktning…

*****

Ut med det sista! Ännu en fullsmetad Mazda RX-7 ”Series 8” kommer reas ut…

Vi har sålt det mesta av vårat lager nu och det är i veckan dags för utvärdering och ”sista chansen” på de få fina bilar som finns kvar. Vi har alltid bilar på väg, men just nu är prio på att tömma garaget. Kvar är bl.a. två Mazda RX-7 i lite högre prisklass, men välförtjänt det sett till att båda har nyligen renoverade motorer och en hel del annat godis.

 

Denna väldigt stilrena bil kanske döljer alla uppgraderinger med sin lågmälda ”less is more” helhet; men läs speclistan och förstå att det är ett otroligt påkostat ex. som vi gått igenom utan och innan. Den kommer prissänkas under veckan, så var redo ni som sneglat på den hittills. 😉

*****

 

Vi nöjer oss med detta grus och hoppas på lite respons. Du kanske hört något ryke förknippat med Superior som platser i kommentarerna nedan? Kom ihåg, så länge det är städat så inbjuder vi till dialog med alla våra läsare!

 

Än kämpar vi in i det sista emot den ankommande hösten, jag lägger en femma på att jag kör finbilen tills mitten av November. Vad tror ni själva, sätter ni emot?! 🙂

7 tankar om “VECKANS GRUS V.38: Dags igen för ett nytt späckat veckoblad!

  1. Håkan says:

    Fan va kul med en AE86 till Sverige. Om jag inte gissar helt fel så tror jag att det är min namne som är intressenten?! 😉

    Är det möjligt att få hem en sådan bil för 100k (måste inte vara i perfekt skick eller i rätt färg) eller får man lägga på 50k till?

    Lycka till nu grabbar och jobba hårt. Alltid lika kul att följa bloggen 🙂
    Mvh Håkan

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?