Test-film: Vår nya utrustning för ljudinspelning –> Impreza STi Type-R!

David @ SUPERIOR MEDIA var ute igår och provade lite med de nya prylar vi köpt för att verkligen ge en ännu bättre ljudupplevelse i våra härliga filmer. Alla vet ju hur t.ex. våra mindre actionkameror egentligen har kasst ljud, medan de från ”sidan av banan” alltid saknar en oktav eller fyra. Vad tycker ni om detta:

 

Film: Testar nya ljudinspelaren from Superior Media on Vimeo.

 

Det är olika lägen på vart mickarna sitter, och vi tar gärna emot kritik för vilka sekvenser som ”lät bäst”. Om ni undrar vad de är för sorts bil så bjuder vi på en liten bild på Davids Subaru Impreza STi Type-R, visst är det gött med lite Boxer-ljud en sen sommarkväll? 😉

 

 

Har annars varit en fail typ av dag med att få saker gjorda, mycket som klämt sig in som man inte räknar med. Men första helgen utan events och inplanerad hårdkörning på kontoret så tar vi igen det.

 

Ingen annan som är hutlöst taggad inför GATEBIL MANTORP 2011 om knappt en vecka annars då?! 😀

18 tankar om “Test-film: Vår nya utrustning för ljudinspelning –> Impreza STi Type-R!

 1. 1JZ Tompa says:

  Det där lät ju helt förträffligt!Imponerande ljudkvalitet,man hör t.o.m däcken rulla mot asfalten utan en gnutta vinbrus!
  Taggad inför Gatebil?Jo tack!
  Fick idag erbjudande om övernattning i ett armètält på området.
  Hade nog planerat att köra några varv på fredagen och njuta av cirkusen på lördag.
  Måste bara få ording på min jävla startmotor!
  David,får man verkligen köra sådär fort där du bor?
  JDMmm….

 2. Steffen says:

  Vart ju en viss skillnad i ljudkvalité om man säger så 😉 Om vi skall ta å dela in de olika sekvenserna, som jag gissar på är 3st?, så tycker jag att den första är precis på håret till burkigt/distat med boxervrålet. Andra sekvensen är lite mer neutral men samtidigt lite smått diffus. Tredje sekvensen…. ja, det var väl inte så roligt, låter som min Subba, symaskin fast utan det hysteriska frustandet å pustandet 😉
  Hur som helst så är den där mikrofonen ett stort lyft 🙂

 3. David.J - Superior Media says:

  Tompa: Ja har ingen aning om vem som kör eller var det är för någonstans??!?!
  .
  Steffen: Ja första klippet va andra testet jag gjorde. Andra klippet (börjar vid 1.09, andra gången jag kommer in i rondellen som är efter bron) är tredje testet jag utförde. Första testet jag gjorde så va det alldeles för hög ”level in” på så har inte med det i filmen. Andra testet så hade jag även då lite för hög ”level in”, men blev rätt okej ändå. Tredje testet så sänkte jag ”level in” en del och det blev mycket bättre, mindre brus osv.Tredje och sista delen/klippet(när det inte är någon bild) så ligger mikrofonen i motorrummet med samma nivå på ”level in” som tredje testet. Under andra och tredje testet så sitter mikrofonen monterad längst ner på bakluckan så långt in mot bilen som möjligt.
  .
  håller med om att det är ett stort lyft. Ska bara komma på ett system så ja kan synka/para ihop klippet lätt i datorn.
  .
  skulle inte varit fel med en mikrofon till så man kan ha en bak på bilen och en i motorrummet samtidigt.

 4. DK says:

  sjukt bra ljud om man tänker på GS filmerna där det bara sprakar och brussssar så det är ju grymt skönt ljud bra Mr.D boxer is the Chitttttttt ;)= detta kommer blir dunder i sommar på bilarna…..

 5. Steffen says:

  Synka ljud å bild är inte så svårt om man tänker efter. Inför varje shoot så tar man två bräder eller nått annat vettigt, ställer sig framför kameran å smackar ihop dem. Fungerar det i Hollywood så bör det fungera för dig med 😉

 6. Antonic RotaryReloaded says:

  Är på jobbet just nu så har lite svårt att lyssna nu.

  Bästa är att skaffa en H4 istället då får du samma mikar som du har inne i kupen och sedan 2st extra du kan koppla in så du kan ha en bak och en fram.
  Du får då 4 kanaler och du kan ställa in dom separat i ljudnivå.

  Eller sätter du en ”mygga” innanför hjälmen så föraren kan prata.

  Funkar även perfekt att använda ivop med 2st myggor vid interjuver m.m,

 7. David.J - Superior Media says:

  Vi har en H4n. Men den är planerat att den ska användas till 60d när jag filmar vid sidan om banan. Har en XLR mikrofon till den. Men kan man verkligen använda 2 externa mikrofoner och de 2 inbyggda samtidigt? är det inte antingen eller??

 8. Antonic RotaryReloaded says:

  Vet även en del som kört H4an direkt in till systemkameran för att slippa synka.

  Ja det är något sådant jag kommer sattsa på om jag ska fortsätta filma.
  Står i kvalet om man ska köpa ny systemkamera med tillbehör eller
  lägga ner filmningen ett tag.

  • Micke_J says:

   Antonic: Jag kollade lite på dina klipp innan säsongen barkade av och man knappt hänger med sig själv, och jag tycker det var en kul satsning. Delar inte ditt ”allt eller inget” tänk och är glad för minsta lilla = kör på med det du har iaf! 🙂

 9. David.J - Superior Media says:

  Autonic: Jo ja har min H4n och kör direkt in i systemkameran. Köpt en speciell sladd till det så ja även kan lyssna med hörlurar samtidigt. Använde det ljudet på intervjuerna på elmia. Hur jag gör vid bankörning får ja se. Antingen använda det ljudet eller spela in på kameran och sen separat på H4n och använda ljudet från H4n.

 10. Antonic says:

  H4n har 4kanaler men du kommer få det som 2st stereokanaler.
  Detta gör att du kommer få splitta
  dom externa till 2 mono istället.
  Dvs du arbetar med dubbla mono (externa mikar) och stereo (inbyggda)
  Vad för mik kör ni?
  jobbat inom PA i 6år så har lite mikvana 😉
  ligger ett trevligt paket nu hemma 😉

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?