Teaser: Äntligen börjar MajoR Aeros kommande produkter ta form!

Ett av våra mera spännande projekt under hösten+vintern har varit att ta fram produkter till era bilar som de flesta av oss som älskar banracing verkligen har på önskelistan.

 

Vare sig du är intresserad av att kapa tiondelar och få bättre känsla med hjälp av lite downforce, eller bara ge din bil det rätta ”stuket”- så kände vi att det fanns mark att vinna när ett intimt samarbete med en leverantör som vi benämnt som ”MajoR Aero” föddes.

 

 Under tidens gång har det kodnamnet etablerat sig, och det ni ser till ovan är till stora delar den nya logga som kommer pryda godiset. Som vanligt är det Andreas T. Pettersson som designat loggan, samma skapare som gjort våra andra logotyper.

 

Produktionen är tänkt i liten skala, handbyggt och av kvalitet av samma klass som de Japanska etablerade märkena. Faktum är att ju mer Research & Development vi gjort och sett allt från det bästa från RE-Amemiya, Do-luck, Veilside har att erbjuda; till att se de mycket dåliga kopior eller budgetmärken som Seibon etc– insett att vi har förutsättningar att erbjuda enormt fina i byggkvalitet och top notch i funktion produkter inom detta.

 

Kompromissen är givetvis volym. Då vi tänkt att precis som varumärket MajoR by SuperiorImports som är fundamentalt mer ett koncept av vad vi kan erbjuda våra kunder; så kommer även dessa delar bara tillverkas i liten upplaga och i första hand erbjudas till våra bilkunder eller sponsrade familjemedlemmar.

 

 

På sikt kommer det också primärt att tas fram flera produkter mer än att möta eventuell efterfrågan. Vi vill verkligen bli varma i kläderna och växa sakta utan att rucka på våra högt ställda krav på oss själva, detta genomsyrar visserligen hela Superior Imports kommande säsonger- men ännu mer specifikt på något som får bära MajoR varumärket. 🙂

 

Till det som verkligen är intressant då! Detta är våran line-up fortfarande på inofficiell nivå då vi just nu internt bokar upp de första exen och vart de ska hamna för att ytterligare ge oss R&D för större tillverkning:

 

Snart färdiga produkter:

 

-Diffusor bak med ”Venturi-vingar” och ”Bow-tech generators” på sidorna:

 

Både Toyota Supra MKIV och Mazda RX-7 kommer få sin egna modellanpassade, men förhoppningen är även att de ska gå skräddarsy för att passa de flesta bilar. Vi har här tagit det bästa av RE-Amemiya och Do-lucks dito och förstärkt samt uppgraderat vissa punkter på varje.

 

Kommer en lång lista på fördelar med våra egna, samtidigt som vi hållt dom rimligt kostnads/brukningseffektiva så ni får det absolut bästa kompromissen av det mesta.

 

Man har blivit både positivt och negativt överraskad när man idag ser hur vissa i folkmun ”bra” märken faktiskt inte alls rättfärdigar sitt höga pris, men kommer som sagt massor av info om slutprodukten när den är färdig om varför våran är bäst balanserad i sitt utförande.

 

-Front Canards / Diveplanes i flera olika utföranden:

 

Något som varit hett och efterfrågat rätt länge är de små vingar man kan sätta på fronten för ökad downforce. Även här har vi jämfört många märken och designer för att denna säsong prova oss fram så det på sikt finns minst en uppsättning modellanpassade till de flesta Japanska sportbilar.

 

Men givetvis är denna produkt än mer universal än t.ex. diffusorn och vem kan förneka att det ger vilken vil som helst ett riktigt kaxigt stuk när man har en uppsättning i fronten…? 🙂

 

Exhaust Cover (Carbon):

 

En smart grej som dessutom är rätt läcker är denna ”cover” som man sätter på bakkofångaren där den är markerad för avgassystemet. Denna är specifikt framtagen för Toyota Supra MKIV och ni ser på bilden hur passformen är = perfekt.

 

Speciellt på racebilar där avgastemp blir hög så är det klokare att sätta dit en cover som blir ”bränd” men är utbytningsbar än att man får missfärgad/sprucken lack istället. Kommer komma bilder på hur Robin Antonssons bakdel efter en tuff säsong med sin 829HK singelturbo setup såg ut, och denna vackra och nyttiga del kommer göra sig ypperligt bra på den.

 

Kommande produkter som det också jobbas på:

 

Vi har flera saker som det i MajoR Aero gjuteriet bokstavligen slipas på. Bl.a. en ventilerad huv till Mazda RX-7 FD3S som redan ser riktigt läcker ut och har passform i klass med snordyra Veilside. Bland de viktigare bitarna vi verkligen hoppas blir klar för en begränsad skara är en egen GT-vinge som vi ska bygga modellanpassade stag för.

 

Utöver det är även tanken att det ska komma stadigt med produkter till Toyota Supra Phantom Supran kommer vara den tyngsta provdockan för allt detta, med andra ord så provas allting på absolut högsta i Sverige Time Attack klass.

 

 

Det gör att ni kan försäkra er om att ni inte bara köper en bit kolfiber från Kina som ser fräckt ut —> men inte har någon verkan alls (kanske t.o.m. negativ) = utan vet att allt är noga utprovat av oss själva samt i förlängningen på våra kunders potenta bilar…

 

Det är allt vi vågar gå ut med just nu, ni som vi redan haft en dialog med får gärna understryka ert intresse- självklart kan ni bloggläsare som är extra nyfikna alltid KONTAKTA OSS med ytterligare frågor.

 

Ska bli mycket spännande och främst för våran egna skulll och princip visa att MajoR även kan tillverka raceprodukter för utsidan av bilen; inte bara potenta motorer…

26 tankar om “Teaser: Äntligen börjar MajoR Aeros kommande produkter ta form!

  • Micke_J says:

   Cim: Som jag skrev i inlägget och när vi diskuterat så är detta något vi vill etablera genom att det i första hand blir de i familjen som blir gynnade. Därför blir priserna till de som är ”först ut” subventionerade, men då gäller det att man har rätt bil och framförallt inställning till att hjälpa oss med R&D också. 🙂

 1. Wolf says:

  En RE-A street diffusor vore oxå trevlig.. smälter in mer med baken på sjuan jänför med racediffusorn, den andra blir lite uppseendeväckande på gatan ju tyvärr…
  Kanadrs fram som passar RE-A AD Facer N-1 fronten?? 😀

 2. Åberg says:

  Oj, jag som satt häromdagen och letade bakre diffusor ju! Vilken timing 🙂 Ser verkligen fram emot att se nya ”produktkatalogen”.

  Micke_J, hör av dig med ungefärligt pris ifall du inte vill ”out:a” det här, jag är helt klart intresserad ifall det ligger rätt i tid och pris. 🙂

 3. Adam Wangan Meet Crew says:

  Ja det var väl värt komma in och kolla detta 😉
  Ser asbra och diffusorn ser skitläcker ut..

  OM detta går som ni vill borde ni även utveckla detta så det även kan bli mer custom jobb via detta 😉
  Där lär ni kunna hitta kunder nästan vart som 😉

  Har ni funderat på framskärmar osv i kolfiber?

  Önskar er lycka till micke och gänget!

  • Micke_J says:

   Niklas: Ja, en eländigt svart sak. 😉 Givetvis ska första omgången få bli testpiloter och därmed ett aningen bättre pris… Inget säljs till fullpris om det inte är 100% enligt oss. Konstigt att folk fortsätter köpa kopior etc med kass passform, sånt har vi allergi mot!

   Adam: En mycket bra sak med detta är att vi kommer erbjuda support i form av att laga upp saker eller t.o.m. reservdelar- om man kört lite hårt t.e.x. 😀

   Customjobb blir prioriterade till demobilarna, främt Phantom Supran och några av våra RX-7. Men visst, för de med plånbok går allt att lösa. Men är i första hand familjen som ska gynnas av detta!

 4. MA says:

  Oj… Vilken repons… Trevligt… 🙂 Har lagt ner otaliga timmar i garaget att ta fram häftiga formar till dom roliga prylarna som ska pryda era bilar i sommar 😉 Men nu börjar jag se målet… 🙂 Håll ut gott folk…

  • Micke_J says:

   Linus: Är du med i Supra Club Sweden? Kan verkligen rekommendera dig gå med där annars, en del av de första utgåvorna till Supra kommer säljas där. Men i sinom tid ska alla våra läsare/supporters få möjlighet att handla bara man har lite tålamod… 🙂

   *Viktigt!* Kan göra en sällsynt hyllning till en sjukt jordnära och ödmjuk kille, det är mannen med alias ”MA”. Det är killen vars erfarenhet inom karosser inom banracing samt galna entusiasm vi har att tacka för detta. Keep up the good work, MajoR Aero FTW! 😀

 5. MA says:

  Vad alla vill ha baklucka och huva för olika bilar. För att göra saker väldigt enkelt och tydligt. Det är inte bara att göra en form o börja gjuta. Där är sjukt mycket prep work, mellan jobb och efterarbete att göra. Ska man då gjuta kolfiber är det ännu fler steg. Man kan nästan räkna med 2-3 månader att ta fram en schysst plugg… En sedan baklucka är hyffsat enkel att göra om jag har ett original att leka med men en baklucka med ruta är pain i the a**…

 6. Cimmy says:

  Håller på med att mixtra lite själv med kolfiber och tycker det är sjukt svårt och tids krävande att få det bra.
  Så mycket creds till dig MA och ser fram emot att se produkterna och givetvis köpa vissa av dom. länktar som fan =)

Lämna ett svar

Hittar du inte vad du söker? Hittar du inte vad du söker?